Kızılcık Şerbeti'nin Kayhan'ı Soydan Soydaş “Serçenin Gözyaşı" ile sinemada!

SİNEMA 14.09.2023, 14:41 14.09.2023, 17:18
Kızılcık Şerbeti'nin Kayhan'ı Soydan Soydaş “Serçenin Gözyaşı" ile sinemada!

Sanat dünyasının usta aktörlerinden Soydan Soydaş, 20 Ekim'de gösterime girecek "Serçenin Gözyaşı" filminin en sert karakteri "Geco" rolünü canlandırıyor. “Kızılcık Şerbeti” dizisinde de “Kayhan” karakterini oynayan sanatçı, “Serçenin Gözyaşı gibi filmlerin artmasını ve bu filmlerden ders çıkarılmasını istiyorum. Ders çıkaran bir toplum da değiliz aslında. Adamı mahvederiz, asarız, keseriz, 30 yıl sonra parka, caddeye adını veririz. Kötü kalpli bir adam Geco, kimse umurunda değil, ne almak istiyorsa onu almaya çalışan kötü karakterli bir adam. Bu kadar derinlere inmeye gerek yok, adam böyle bir adam, var mı böyle adamlar var. ” diyor.

"DEDİKODULAR, CEHALET"

Gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkan ve kadına şiddeti sarsıcı bir dille sinemaya uyarlayan iddialı bir filmde çok önemli bir karakteri canlandırıyorsunuz. Bize neler anlatacaksınız?

Bir şeylerden ders çıkarmak gerekiyor. Erkek dramı da var bu filmde, bir baba olarak Şevki'nin yaşadıkları mesela. Kadının yaşadıklarına kelimeler yetmez. Anne Sultan'ın başına gelenler. Bazı objeler insanları arkasından sürükler. İmam, muhtar mesela. Köyün kanaat önderi bunlar… Yaşanan çirkinlikler, dedikodular, cehalet. Filmin seyircide güzel bir iz bırakacağını düşünüyorum…

"HERKESİN İÇİNDE BİR VAHŞET VAR"

Rolü kabul etme sürecinizden biraz söz eder misiniz?

Senaryoyu en az üç kere okurum. Geco'yu ilk okuduğumda paranın gücünü gördüm aslında. Çünkü Şevki tamamen teslim olmuş Geco'ya. Parasıyla her şeyi halleden insanlar vardır, güç onunmuş gibi davranırlar. Bütün insanların içerisinde ne yazık ki vahşet var. Bir köşede duruyor, bekliyor. Vahşeti çıkaranlar var, hiç çıkarmayan insanlar var. Her düşündüğümüz şeyi yapamayız, doğru değil, yapılmaz. Kötü kalpli bir adam Geco, kimse umurunda değil, önemli olan ondan nasıl yararlanırım, ne almak istiyorsa onu almaya çalışan kötü karakterli bir adam. Bu kadar derinlere inmeye gerek yok, adam böyle bir adam, var mı böyle adamlar var.

"UNUTUYORUZ, DERS ÇIKARMIYORUZ"

İzleyicilerin karşısına filmin kötü adamı "Geco" gibi bir karakterle çıkıyorsunuz. Tepki almaktan korktunuz mu?

Performans oyunculuğunu seven bir yapıya sahibim. Zor ama eğer başarırsam kendimi daha iyi hissediyorum. İnandırıcılığı eğer karşı tarafa geçerse ben mutlu olurum o zaman. Biz oyuncuyuz, ben imamı da oynadım ince bir çizgi bu. Biz duygusal bir topluma sahibiz. Ben "Arka Sokaklar"da Sancar başkanı oynadım. Bana Beşiktaş'ta saldırdılar. Ülkeyi mahvettiniz gel buraya diye. Sadece bu yönü aslında düşündürüyor beni.

Peki önüne bir türlü geçilemeyen şiddete nasıl dur diyeceğiz?

Önemli olan bu tür filmlerin artması ki bunlardan ders çıkarsın insanlar. Ders çıkaran bir toplum da değiliz aslında. Ben de değilim. Unutuyoruz, biz özeleştiri yapmak istiyoruz. Adamı mahvederiz, asarız, keseriz, 30 yıl sonra parka, caddeye adını veririz. Adaletsizlik çok fazla var her yerde var ama bizde yumak gibi olmuş, inanmak istemiyorsun. Atıyorum tecavüz ediyor eğer öldürmüyorsa 50 yıl alıyor ama öldürüyorsa cinayetten 15 yıl alıyor böyle şeyler yaşanıyor.

“SERÇENİN GÖZYAŞI” 20 EKİM’DE SİNEMALARDA…

Yapımcılığını Reborn TV/Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın üstlendiği filmin hikayesini, Gazeteci Ali Eyüboğlu kaleme aldı. “Serçenin Gözyaşı” Filmi’nin gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan senaryosunu ise ‘Altın Kalem’ ödüllü yazar Şengül Boybaş yazdı. Çanakkale ve İstanbul’da muhteşem mekanlarda çekilen filmin müzikleri de sanat dünyasının yakından tanıdığı bir isme Zeynep Alasya’ya emanet… Ezgi Şenler’in ‘Nilüfer’, Uğur Güneş’in ‘Gazi’ karakterini canlandıracağı filmde, Yeşim Salkım, Soydan Soydaş, Tamer Karadağlı, Arzu Cabar, Evren Erler, Sedef Şahin, Kubilay Penbeklioğlu, Bilge Şen, Özlem Gürses, Yağızkan Dikmen, Ahmet Sarsılmaz ve Özgür Çağlayan İncesu rol alıyor.

“Serçenin Gözyaşı” 20 Ekim’de sinemalarda gösterime giriyor.

Yorumlar (0)