Kurak Günler vizyondaki ilk haftasında 100 bin seyirciyi aştı

SİNEMA 17.12.2022, 12:32 17.12.2022, 12:45
Kurak Günler vizyondaki ilk haftasında 100 bin seyirciyi aştı

Yılın en beğenilen yerli filmlerinden birisi olan Kurak Günler, festivallerde topladığı ödüllerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği desteği geri istemesiyle de konuşulmaya ve gündemde yer etmeye devam ediyor.

9 Aralık'ta vizyona giren Emin Alper imzalı film ilk üç gününde 51 bin 371 seyirciye ulaşmıştı. Böylece ülkemizi Cannes Film Festivali'nde temsil eden filmler arasında en yüksek açılışa imza attı. Box Office Türkiye'nin haberine göre vizyondaki ilk haftasını ise 101 bin 308 seyirciyle tamamladı. 

Ay Yapım ve Liman Film’in yapımcısı olduğu Kurak Günler’in başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç paylaşırken, yardımcı rollerde Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz onlara eşlik ediyor. 

Emin Alper’in yazıp yönettiği, dördüncü uzun metrajlı filmi Kurak Günler, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim ve avukat oğlu Şahin, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor. 

Yorumlar (0)