"Moonfall"un yıldızı Halle Berry filmle ilgili konuştu

SİNEMA 04.02.2022, 12:09 04.02.2022, 16:40
"Moonfall"un yıldızı Halle Berry filmle ilgili konuştu

Usta yönetmen Roland Emmerich imzalı ‘Moonfall’, tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de bugün (4 Şubat) vizyona girdi. 150 milyon dolarlık bütçeli prodüksiyonu ve etkileyici görsel efektleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkan film, Ay’ın yörüngesinden çıkıp insanlık için büyük bir tehdide dönüşmesini konu alıyor. Filmde, bir grup bilim insanı dünyanın sonunu getirebilecek bu olayı önleyebilmek için Ay’a doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor.

Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Pena, Donald Sutherland’in oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin konsept danışmanlığı NASA’ya ait. Filmin başrolü dünya yıldızı Halle Berry film için özel açıklamalarda bulundu. 

Berry, hayat verdiği Fowler karakteri için “Aslında bu rol bir erkek için yazılmıştı. Buna rağmen Roland’ı bu rolü bir kadın karaktere dönüştürdüğü ve aynı etkiye sahip olabileceğini düşündüğü için takdir ediyorum. Fowler’ı çok zeki biri olarak tanımlıyorum. Erkekler dünyasında hayatta kalabilen bir kadın. Astronot olmak kolay değilken biz onu NASA’nın yöneticilerinden biri olarak görüyoruz. Bu pozisyona gelmeyi başarmış bir kadının son derece zeki ve güçlü olmaması mümkün değil” diye açıklamalarda bulundu.

Bilim kurgu filmleri içinde yer almanın nasıl bir tecrübe olduğunu “Her şey hayal gücümüze bağlı ve bence bu filmler bu yüzden diğerlerinden çok farklı. Hayal gücümüze bağlı kalmamız gerekiyor. Roland bizimle ön izlemeleri paylaşıyor ve bize neler olacağına dair temel bir fikir veriyor ama her şeyin hayal edebileceğimizden çok daha canlı ve çok daha hareketli olacağını biliyoruz. Bu durumda ne hissedeceğimizi düşünmemiz gerekiyor” sözleriyle ifade etti.

Filmdeki teknik detaylarla ilgili gerçek bir astronottan ders aldıklarını söyleyen Berry “Neye dokunulmalı, neye dokunulmamalı, doğru düğmeler nerede, neye ne zaman basılması gerekiyor, her detayla ilgili ders aldık. Yani filmde bir düğmeye bastıysak veya bir şeye tıkladıysak onları rastgele seçmedik, gerçekçi kılmaya çalıştık” dedi.

Merakla beklenen büyük prodüksiyon Moonfall, IMAX, Türkçe altyazı ve dublaj seçenekleriyle sinemalarda!                           

Yorumlar (0)