“Nefes - Yer Eksi İki” Avrupa’nın 10 ülkesinde ve 51 şehrinde!

SİNEMA 16.12.2023, 11:27
“Nefes - Yer Eksi İki” Avrupa’nın 10 ülkesinde ve 51 şehrinde!

TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” filmi Avrupa’da da vizyonda. Vatanı için kahramanca mücadele verip hayatlarını ortaya koyan Mehmetçiklerin hikayesi Avrupa’nın 10 ülkesinde ve 51 şehrinde izleyicisiyle buluşuyor.

1993 yılının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en zorlu ve çetin şartlarında kesişen hikayelerini konu alan, başrollerinde Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat’ın yer aldığı film Türkiye’nin haricinde Avrupa’daki seyircisiyle de buluşuyor.

Hakan Evrensel’in romanından yine yazar tarafından uyarlanan, gerçek hayat hikayelerini çarpıcı bir kurguyla anlatan film Almanya, Azerbaycan, Belçika, Danimarka, İngiltere, Norveç, Avusturya ve Fransa’da vizyona girdi. Hollanda ve İsviçre’de ise 21 Aralık itibariyle vizyona girecek. Böylelikle yeni bir Mehmetçik destanının anlatıldığı film vatan topraklarından uzaktaki vatandaşlarla da buluşmuş olacak.

Yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un üstlendiği, senaryosu Hakan Evrensel’e ait olan ve yönetmenliğini Ozan Uzunoğlu’nun yaptığı TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” filmi tüyleri diken diken eden bir anlatım sunuyor.

İki bin metre yükseklikteki bir karakolda geçen ve bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyan film her ne pahasına olursa olsun görevini bir an bile bırakmayan onurlu Mehmetçiklerin hikayesini anlatıyor.

TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” tüm Türkiye’de ve Avrupa’da sinemalarda.

Yorumlar (0)