"Nefes - Yer Eksi İki"den Türkiye’nin yakın geçmişine çarpıcı bir bakış

SİNEMA 24.11.2023, 10:51 24.11.2023, 14:50
"Nefes - Yer Eksi İki"den Türkiye’nin yakın geçmişine çarpıcı bir bakış

Geçtiğimi günlerde TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın sosyal medya paylaşımı ile duyurusu yapılan TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” filmi 15 Aralık’ta beyaz perdede seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un üstlendiği; başrollerinde Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat’ın yer aldığı film, seyircileri bu topraklarda yaşanan hikayelerin gerçekliği ile yüzleştirecek.

Murat Yıldırım’dan takdir edilecek “Tayfun Yüzbaşı” performansı

Hamile eşinden gelen haberler nedeniyle endişe ve korku içinde olmasına rağmen görevini bir an olsun aksatmayan, milleti için savaşmaktan onur duyan Tayfun Yüzbaşı, vicdanı ve adaleti ile de bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyor. İki bin metre yükseklikteki karakolun komutanı Tayfun Yüzbaşı, pratik zekâsı, tatlı-sert emir komuta yöntemi ve adil tavırları sayesinde hem astları hem de üstleri tarafından sevilip sayılıyor.

Her ne pahasına olsun görevini bir an olsun bırakmayan ve Mehmetçiklere bir baba gibi kol kanat geren “Tayfun Yüzbaşı” karakterini canlandıran başarılı oyuncu Murat Yıldırım’a, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat ve Eren Hacısalihoğlu gibi değerli oyuncular eşlik ediyor.

2023 yılının en çok konuşulacak filmi olmaya aday TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki”, 15 Aralık’ta sinemalarda.

Yorumlar (0)