Steven Spielberg: "Dijital yayın platformları, sinemacıları yarı yolda bıraktı"

SİNEMA 14.11.2022, 16:10
Steven Spielberg: "Dijital yayın platformları, sinemacıları yarı yolda bıraktı"

Yönetmen Steven Spielberg, dijital yayın platformlarının sinemacıları yarı yolda bıraktığını söyledi. The New York Times’a konuşan yönetmen, "Korona virüsü pandemisi, yayın platformlarının aboneliklerini rekor seviyelere yükseltmeleri için bir fırsattı. Ancak aynı zamanda en iyi sinemacı arkadaşlarımdan bazılarının filmleri sinema salonlarında gösterilmedi ve arkadaşlarım yarı yolda bırakıldı" dedi. 

Kayıp Rıhtım'ın The Independent'tan aktardığı habere göre, Spielberg, pandemi döneminde yaşananlar hakkında, “Paraları ödendi ve filmler birden HBO Max’e indirildi. Bahsettiğim olay bu. Ardından her şey değişmeye başladı. Bence yaşlı izleyiciler yapışkan patlamış mısıra basmak zorunda olmadıkları için rahatladılar. Ama aynı yaşlı izleyicilerin sinema salonlarına girdiklerinde, bir grup yabancıyla sosyalleşmesinin sihrinin canlandırıcı bir etkisi olduğuna inanıyorum. Işıklar geri döndüğünde izleyicilerin bunu birbirlerine söylemesini sağlayacak kadar iyi olmak filmlerin kendisine kalmış" ifadelerini kullandı. 

'BENCE SİNEMA GERİ DÖNECEK'

Yönetmen Spielberg, gişede başarılı olma konusunda kendisine umut veren son filmin Baz Luhrmann imzalı Elvis’i olduğunu belirtti. Spielberg, "Elvis’in Amerikan gişesinde 100 milyon doları aşması cesaret verici. Birçok yaşlı o filmi izlemeye gitti ve bu bana pandemi endemik hâle geldikçe halkın sinemaya dönmeye başladığının umudunu verdi. Bence sinema geri dönecek. Gerçekten bu şekilde düşünüyorum" diye konuştu. 

Yorumlar (0)