TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” vizyona giriyor

SİNEMA 17.10.2022, 14:25
TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü”  vizyona giriyor

Türkiye’nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyan TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” filmi, 21 Ekim Cuma günü izleyicilerle buluşacak.

Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğini üstlendiği TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” filmi, 21 Ekim’de vizyona girecek. Türkiye’nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyan film, yaşanmış gerçek bir hikâyeyi konu ediniyor.

Tarihe adını altın harflerle yazdırmış liselilerin hayatı beyazperdede

“Bandırma Füze Kulübü” filmi, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir lise kulübü olarak başlayan, Amerika ve Rusya’yla amatör uzay yarışına girecek kadar gelişen ve ülkemizin tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir topluluğu konu alıyor. 1950’lerin sonunda, ilk defa uzaya füze gönderen ülkeler arasına girmemizi sağlayan liseli gençlerin hayatından sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde; Alina Boz, Denizcan Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Aslı Bekiroğlu, Atay Yıldız, Öykü Gürman, Gökhan Yıkılkan, Görkem Sevindik ve Altan Erkekli gibi değerli oyuncular yer alıyor.

1957’de Sovyetler’in Sputnik Uydusu’nu uzaya yollamasının ardından lise öğrencisi Umut’un gökyüzüne ve fezaya ulaşma hayalleri yeniden yükselir. Umut, kız arkadaşı Leyla, can dostları Hasan ve Mustafa, klarneti ile Bandırma’nın neşesi Çingen Necati ile birlikte kurduğu Bandırma Füze Kulübü ile gökyüzüne, oradan fezaya ve sonunda büyük aşkı Leyla’yı kaybedeceği dünyanın öbür ucu NASA’ya uzanan bir yolculuğa çıkar.

TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” 21 Ekim’de tüm Türkiye'de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar (0)