TRT ortak yapımı “Gölgeler İçinde” şimdi sinemalarda

SİNEMA 24.09.2021, 09:56 24.09.2021, 15:23
TRT ortak yapımı “Gölgeler İçinde”  şimdi sinemalarda

Dünya prömiyerini 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’de yapan ve festivalden “Jüri Özel Ödülü” ile dönen TRT Ortak Yapımı “Gölgeler İçinde” filmi bugün vizyona giriyor.

Erdem Tepegöz’ün yazıp yönettiği bilim kurgu türündeki TRT Ortak Yapımı “Gölgeler İçinde” bugün vizyona giriyor. Başrolünde Homeland ve Prison Break gibi Hollywood projeleriyle tanınan Numan Acar’ın yanı sıra Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz, Emrullah Çakay, Muharrem Bayrak ve Selin Kavak gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı film, bugün seyircisiyle buluşuyor.

Ulusal ve uluslararası festivallerinden “Gölgeler İçinde”ye büyük ilgi

Türkiye prömiyerini 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştiren film, festivalden “Film-Yön En İyi Yönetmen” ve SİYAD “En İyi Film” ödülleri başta olmak üzere toplam 5 ödülle dönmüştü.

Antalya’dan hemen sonra Türkiye’deki festival yolculuğuna 8. Boğaziçi Film Festivali’nde devam eden “Gölgeler İçinde”, jüri tarafından “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Görüntü Yönetmeni” (Hayk Kirakosyan) ödüllerine layık görülmüştü. Fantaspoa Uluslararası Fantastik Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” (Numan Acar), Los Angeles’ta düzenlenen South East European Film Festivali’nde ise “En İyi Sinematografi” ödüllerini kazanan film, ulusal ve uluslararası arenadaki çeşitli festivallerde toplam 10 ödülün sahibi oldu.

Çekimleri Gürcistan’da hala aktif olan bir maden kasabasında beş haftada tamamlanan film, ilkel bir teknolojiyle yönetilen fabrikadaki işçilerin sistemi sorgulamasıyla yaşadığı değişimi anlatıyor. Bilim kurgu ve fantastik film festivalleri ile beraber toplam 20 ülkede seyirciyle buluşma şansı yakalayan “Gölgeler İçinde”, yönetmen Erdem Tepegöz’ün ikinci uzun metrajlı filmi.

Yorumlar (0)