Türkiye sinemasında bir ilk

SİNEMA 28.07.2020, 10:14 28.07.2020, 11:04
Türkiye sinemasında bir ilk

Hayal ettikleri filmleri, aynı hayali paylaşan kişi, kurum ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle çekmek, bağımsız ve özgür sinema yapmak için kurulan İmece Film Yapım, ilk uzun metraj projesi “HAKİKAT: Bir Şeyh Bedreddin Filmi”nin ön hazırlıklarını tamamladı.

Senaryosundan oyuncularına, dönemi yansıtan kostüm ve dekorlarından mekan seçimlerine kadar çekim öncesi tüm çalışmaları biten “HAKİKAT”; 600 yıl önce yaşamış Şeyh Bedreddin’in hayatını konu alıyor. Ağustos ortasında ‘motor’ dedikten sonra filmin bu yıl sonunda vizyona girmesi planlanıyor.

Üzerinde yaşadığımız topraklardaki ilk eşitlikçi isyanı başlatan, sürgünde idam edilen ama üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen toplum hafızasında hala yaşayan Şeyh Bedreddin hakkında onlarca kitap yazılıp belgesel çekilse de ilk kez beyazperdede izleyiciyle buluşacak.

Senaryosunu Hakan Alak ve Ali Şahin’in yazdığı, zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken “HAKİKAT: Bir Şeyh Bedreddin Filmi”, Türkiye sinemasında öncü olarak yeni bir dönemi de başlatıyor.

Film yapımcısı olmak ister misiniz?

Yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren, koronavirüs salgını nedeniyle verilen zorunlu ara sonrası çalışmalarına son sürat devam edilen “HAKİKAT”ı; 128 kurum desteklerken, 850 kişi ayni ve nakdi yardımda bulunarak ortak yapımcı olarak şimdiden bir ilke imza attı.

Türkiye sinemasında ilk kez bu kadar bileşeni “Şeyh Bedreddin” ismi altında birleştirmeyi başaran İmece Film, çekimler başlamadan önce son 100 destekçiyi de bu özel filme ortak yapımcı olmaya davet ediyor.

Yorumlar (0)