Zeynep Koçak'ın ailesinden Barış Akarsu filmine itiraz!

SİNEMA 18.06.2022, 12:49 18.06.2022, 12:55
Zeynep Koçak'ın ailesinden Barış Akarsu filmine itiraz!

Şarkıcı Barış Akarsu, Bodrum Torba Kavşağı'nda geçirdiği trafik kazasının ardından 4 Temmuz 2007 tarihinde hayatını kaybetti. İsmail Ege Şaşmaz’ın başrolde yer alacağı, Akarsu'nun hayatını anlatacak yapım, son dönemde gündemden düşmüyor. Filmin önemli karakterlerinden biri ünlü şarkıcıyla aynı kazada yaşamnını yitiren sevgilisi Zeynep Koçak. Ancak Koçak’ın ailesi, kızlarının filme konu edilmesine karşı çıktı. 

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, vizyona girmeden çok konuşulan filmle ilgili çarpıcı bir gelişmeyi, "Barış Akarsu'nun Filmine İtiraz Var" başlığı ile köşesine taşıdı. 

Ali Eyüboğlu "Barış Akarsu’yla birlikte ölen sevgilisi Zeynep Koçak’ın ailesi, kızlarının filme konu edilmesine karşı. Kızının acısını unutmaya çalışan annenin derdini ortak tanıdığımız Abdurrahman Cihan, şöyle anlattı: Barış Akarsu’nun filmi çekiliyormuş. Başroldeki kadın, Barış Akarsu’nun sevgilisi Zeynep’i oynayacakmış, ama ailesinden izin isteyen olmamış. Acılarını unutmaya çalışan, kendi halinde mütedeyyin aile kızlarının filmde olmasını istemiyor, ne yapabilirler?

Yapımcı, 'Ben Barış Akarsu’nun filmini çekiyorum' deyip, Zeynep Koçak’ın ailesinden izin isteme gereği duymamış olabilir. Peki Telif Yasası ne diyor böyle durumlarda? Telif Yasası’nı çok iyi bilen üç hukukçuya sordum, üçü de 'İzin şart' dedi, sadece biri 'Ama burası Türkiye, o yüzden belli olmaz' diye ekledi.

Yorumlar (0)