ZUHAL’e ‘özel gösterim’ Kadıköy Sineması’nda

SİNEMA 01.06.2022, 17:26
ZUHAL’e ‘özel gösterim’ Kadıköy Sineması’nda

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan ve en son Nisan ayında 41. İstanbul Film Festivali’nde En İyi İlk Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu dallarında ödülün sahibi olan Nazlı Elif Durlu filmi “Zuhal”, yarın akşam İstanbullu izleyicisiyle buluşuyor.

Başka Sinema kapsamında ve ekibin de katılımıyla gerçekleşecek gösterim 2 Haziran Perşembe akşamı saat 20:30’da Kadıköy Sineması’nda olacak. Kara komedi türündeki “Zuhal”, başarılı bir avukat olan ve İstanbul’un merkezinde yalnız yaşayan Zuhal adlı bir kadının evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı ve o güne dek yüzlerini bile görmediği komşularıyla yaşadığı absürt karşılaşmaları konu alıyor. Senaryosunu Nazlı Elif Durlu ve Ziya Demirel’in birlikte yazdığı, yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu’nun üstlendiği filmde Nihal Yalçın ile birlikte Sadi Celil Cengiz, Nur Sürer, Serpil Gül, Sencar Sağdıç, Aysan Sümercan, Burcu Halaçoğlu, Şebnem Sönmez, Çağdaş Ekin Şişman oynuyor.

Nazlı Elif Durlu’nun Antalya ve İstanbul film festivallerinden ödüllü ilk uzun filmi “Zuhal”, yarın akşam Başka Sinema Özel Gösterimi ile İstanbullu seyircisiyle buluşuyor. 2 Haziran Perşembe akşamı saat 20:30’da Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek gösterimde film ekibi de olacak ve gösterimin ardından yapılacak söyleşide seyircilerin sorularını yanıtlayacaklar.

Senaryosunu Nazlı Elif Durlu ve Ziya Demirel’in birlikte yazdığı, yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu’nun üstlendiği “Zuhal”, başarılı bir avukat olan ve İstanbul’un merkezinde yalnız yaşayan Zuhal adlı bir kadının, evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı ve o güne dek hiç iletişim kurmadığı komşularıyla yaşadığı absürt olayları konu alıyor. Zuhal rolünde Nihal Yalçın’ı izlediğimiz filmde Sadi Celil Cengiz, Çağdaş Ekin Şişman, Sena Başdoğan, Sencar Sağdıç, Aysan Sümercan, Serpil Gül, Burcu Halaçoğlu, Sarp Aydınoğlu, Fatih Al, Şebnem Sönmez ve Nur Sürer rol alıyor.

Antalya’dan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

Geçen yıl Ekim ayında 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşan ve başrolündeki Nihal Yalçın’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getiren film, Nisan ayında da 41. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışması’nda En İyi İlk Film Ödülü, En İyi Senaryo Ödülü ve En İyi Kurgu Ödülü’nün sahibi olmuştu. Uluslararası prömiyerini de Kasım ayında Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yapan filmin festival yolculuğu devam edecek.

istos film’in yapımcılığında ve Almanya’dan Jamila Wenske (Achtung Panda!), Türkiye’den Tanay Abbasoğlu (TN Yapım), Tolga Karaçelik (Karaçelik Film) ve Öykü Canlı’nın (Yumurta Yapım Sanat) ortak yapımcılığında gerçekleşen “Zuhal”, Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu, Özmen Foundation, Film Independent ve Asteros Film’den Kanat Doğramacı’nın katkılarıyla hayata geçti.

Filmin görüntü yönetmenliğini Sebastian Weber, kurgusunu Buğra Dedeoğlu ve Selda Taşkın ve sanat yönetmenliğini Osman Özcan üstlenirken, müziklerini de Alexander Lawrence ile Yusuf Tan Demirel birlikte yaptı.

Proje aşamasında gelen ödüller

Yapım çalışmaları 2016’da başlayan ve çok sayıda film geliştirme platformuna seçilen “Zuhal”, Los Angeles Greek Film Festivali’nin Project Development Forum’unda En İyi Proje seçilerek Mediterranean Film Institute’ün Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne katılmaya hak kazanmıştı. Film ayrıca, İstanbul Film Festivali’nin Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi ve Ortak Yapım Platformu’ndan Colorup Post-Prodüksiyon Ödülü’nü, Trieste Film Festivali’nin When East Meets West Ortak Yapım Platformu’ndan Flow Post-Prodüksiyon Ödülü’nü, Selanik Film Festivali’nin Crossroads Ortak Yapım Platformu’ndan Musu Ses Post-Prodüksiyonu ve Müzik Ödülü’nü ve Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Jüri Özel Ödülü’nü kazanmıştı.

Yorumlar (0)