100. yıl coşkusu tüm gün FOX ekranlarında!

TV 28.10.2023, 14:35
100. yıl coşkusu tüm gün FOX ekranlarında!

Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle FOX, 29 Ekim Pazar günkü tüm yayın akışını bugüne özel içeriklerle hazırladı. Bayrama özel içerikler, canlı bağlantılar, özel yayınlar, belgeseller ve çok daha fazlasıyla bayram; tüm gün FOX ekranlarında coşkuyla kutlanacak.

Cumhuriyet’imizin tarihine birçok perspektiften bakma imkanı sunan programlarla İlker Karagöz, Merve Yıldırım, Ezgi Gözeger Özmemiş, Burak Birsen, Gülbin Tosun ve Selçuk Tepeli; bilim, sanat, spor dünyasından birbirinden önemli ve değerli konukları stüdyolarında ağırlayacak. 100. yıla özel hazırlanan belgesel ve renkli programlarla 100 yıllık mirasın dünü bugününü ve geleceği konuşulacak.

08.00’de İlker Karagöz’ün sunumuyla ekranlarda olacak “Çalar Saat Cumhuriyet Özel” programına eski Türkiye Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ konuk olacak. Programda ayrıca; Selanik Atatürk Evi Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Anıtkabir törenleri, Ankara İlk Meclis ve Bandırma Vapuru’ndaki muhabirlerimizle canlı bağlantılar yapılacak. Değerli sanatçı Pınar Ayhan’ın hazırladığı bir gösterinin de yer alacağı Çalar Saat Cumhuriyet Özel’de FOX Haber Merkezi’nin hazırladığı Cumhuriyet ve Atatürk konulu haber paketleri de yer bulacak.

“Merve Yıldırım’la Benden Söylemesi” programı 11.00’de 100.yıl özel canlı yayını ile ekranda olacak. Daimi konuklar, ekonomi yazarı Meliha Okur, FOX Haber Ekonomi ve Siyaset Yorumcusu Ozan Gündoğdu’nun yanı sıra gazeteci Pelin Batu da programa misafir olacak. Atatürk’ün çizdiği ekonomi modeli, Türkiye’nin 100 yıl içindeki ekonomi yolculuğu ve Cumhuriyet’in başarılı kadınları; hem konukların renkli anlatımları hem de hazırlanan haber paketleri ile tartışılacak.

Ezgi Gözeger’in sunumuyla 12.30’da ekranlarda olacak “FOX’ta Atatürk’ün İzinde Bir Asır” programında tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu’nun ve İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu'nda ses sanatçısı Eda Karaytuğ’un katılımlarıyla Atatürk’ün sanata bakış açısı anlatılacak. 100 yıla damgasını vurmuş pek çok sanatçıdan bahsedilecek olan programa sanatçılar şarkılar ve anektodlarla katılım sağlayacak.

Yorumlar (0)