“3’TE 3” bilgi yarışması kazandırmaya devam ediyor

TV 29.03.2021, 14:27 29.03.2021, 15:33
“3’TE 3” bilgi yarışması kazandırmaya devam ediyor

Pelin Çift’in sunduğu TRT 1’in sevilen yerli bilgi yarışması “3'TE 3” izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün yorumları ve yarışmacılara yaptığı yardımlarla renk kattığı programın dün gece yayınlanan bölümünde; fizyoterapist olan yarışmacı Fatih Günay, ilk hedefinin 50.000 lira olduğunu belirterek yarışmaya başladı. Yarışmacı, 15.000 lira değerindeki tarih sahnesi sorusunda “Büyük Selçuklu Devleti’nin veziri, Siyasetname adlı kitabın yazarı olan devlet adamı Nizâmülmülk” ile karşılaşarak soruya doğru cevap verdi.

Yarışmacı, Pelin Çift’in “Tamam mı, devam mı?” sorusuna “devam” diyerek 50 bin liralık üçlemeye başladı. Başarılı bir şekilde sorulara art arda doğru yanıt veren yarışmacı 50.000 lira değerindeki “1897 yılında elektron kavramını keşfeden J.J Thomson’un önerdiği atom modeli hangi yiyeceğin ismiyle de anılmıştır?” sorusu ile karşılaştı.

“Lisede kimya dersinde öğretmenimiz üzümlü kek yapmamızı istemişti. Bu isteğini asla anlamlandıramamıştım. Sonrasında öğretmenimiz atom modelini bu benzetmeyle açıklayınca kafamda oturmuştu bu kavram.” ifadelerini kullanarak lise yıllarından beri bu atom modelini unutmadığını vurguladı.

“Kalbim yerinden çıkacak gibi atıyor.” ifadelerini kullanan yarışmacı “Üzümlü Kek Modeli” şıkkını seçerek soruya doğru cevap verdi. 50 bin liralık üçlemeden sonra Pelin Çift’in "Tamam mı, devam mı?" sorusuna “ileriki sorular boyumu aşar diye düşünüyorum, bu yüzden tamam demek istiyorum” cevabını veren Fatih Günay, 50.000 liralık ödülle stüdyodan uğurlandı.

Yorumlar (0)