40'dan sonra Empati de yurt dışına satıldı!

TV 06.05.2023, 11:48
40'dan sonra Empati de yurt dışına satıldı!

Türk dizileri artık yalnızca Orta Doğu ve Arap coğrafyasına değil, Balkanlar'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Güney Amerika'ya ihraç edilen kültür ürünlerine dönüştü. Türk dizileri dünya çapında çok izleniyor, oyuncularımız dünya çapında tanınıp seviliyor. Türk televizyon dünyasında, artık sadece diziler değil özgün formatlar da dünya televizyonlarındalar. Türkiye dizilerden sonra, sadece 2 ismin formatları, dünya televizyonlarında: Mahperi Altun Uçar ve Şafak Bakkalbaşıoğlu'nun özgün formatları 40 ve Empati artık dünya televizyonlarında!

Türk yapımcılar Şafak Bakkalbaşıoğlu ve Mahperi Altun Uçar'ın özgün formatları Empati, Cannes'dan başarıyla döndü ve 4 ülkeye satışı gerçekleşti: Dubai, Lübnan, Azerbaycan ve İtalya televizyonlarında çok yakında Empati yayına girecek.

Empati, Ahmet Mümtaz Taylan'ın sunumuyla Çarşamba akşamları NTV ekranlarında yayınlanıyor.

40 ve Bir Şansım Olsa da dünya televizyonlarında!

Mahperi Altun Uçar ve Şafak Bakkalbaşıoğlu'nun yapım şirketleri BBO Yapım'ın ilk başarısı Empati değil. Sunuculuğunu Ahu Sungur'un üstlendiği Bir Şansım Olsa Azerbaycan ve Dubai'ye satılırken, 40 programı ise Almanya, İngiltere, İrlanda, Romanya, Lübnan, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak ve Kuveyt'de yayına girmiş, Amerika ise formatı opsiyonlamıştı.

Bu durum sadece kişisel olarak değil, Türk televizyonculuğu adına da büyük bir başarı ve gurur olma özelliğini de içinde barındırıyor.

Yorumlar (0)