Azerbaycanlı yönetmen Najaf filmi “Nar Bağı” TRT 2’de

TV 15.04.2021, 17:13
Azerbaycanlı yönetmen Najaf filmi “Nar Bağı” TRT 2’de

Azerbaycanlı yönetmen Ilgar Najaf’ın filmi “Nar Bağı (Pomegranate Orchard)” bu akşam saat 21.00’de TRT 2’de ekrana gelecek.

Yaşlı Shamil, Azerbaycan’ın kırsal kesimindeki mütevazı aile evinin ötesine uzanan büyük nar bahçesine artık bakamıyor. Gelini Sara ve küçük oğlu Jalal’ın gelecekte ağaçlara bakmasına yardımcı olma olasılığı düşüktür, bu nedenle ailenin tek ticaret kaynaklarını bırakması gerekebilir.

On iki yıl önce habersizce köyden ayrılan ve uzun yıllar ortalıkta görünmeyen Shamil’in oğlu Gabil’in beklenmedik şekilde geri dönüşü hikâyenin özünü netleştirmeye başlar. Gabil babasına, karısına ve oğluna miras bıraktığı derin duygusal yaralar bir günde unutulacak gibi değildir. Bu özel aile draması ilerledikçe Gabil’in evden ansızın ayrılmasının hikâyesi de yavaş yavaş belirmeye başlar.

Nar Bağı, Ilgar Necef’in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı 2017 çıkışlı Azerbaycan yapımı dram filmi. 52. Karlovy Vary Film Festivali’ne katılan film, 90. Akademi Ödülleri’nde “yabancı dilde en iyi film” dalında Azerbaycan sinemasını temsil etmek üzere seçilmiştir.

Yorumlar (0)