Bakü'nün kurtuluşunun 105. yıl dönümü TRT’de kutlanacak

TV 14.09.2023, 13:18 14.09.2023, 16:22
Bakü'nün kurtuluşunun 105. yıl dönümü TRT’de kutlanacak

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün, Kafkas İslam Ordusu ismi verilen Osmanlı ordusu tarafından Ermeni ve Bolşevik çetelerinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü TRT ekranlarında kutlanacak.

1918 yılında Nuri Paşa komutasında Ermeni ve Bolşevik işgaline son vermek için Osmanlı Devleti’nin Azerbaycan’a gönderdiği Kafkas İslam Ordusu, 15 Eylül’de Bakü’yü işgalden kurtardı. Kafkas İslam Ordusu’nun 1130'un üzerinde şehit vererek Bakü'yü Ermeni ve Bolşevik çetelerinin işgalinden kurtarmasının 105. yıl dönümü TRT ekranlarında kutlanacak.

Kafkas İslam Ordusu’nun kahramanlıklarını konu alan özel yapımlar

Kafkas İslam Ordusu komutanı olan Nuri Killigil’in hayatını konu alan “Nuri Killigil: Namlunun Ucunda Bir Hayat” belgeseli yarın saat 15.00’te TRT Avaz ekranlarından izleyicilerle buluşacak.

Milli Şair Ahmet Cevad'ın bestelenmiş şiirlerinin Azerbaycan'dan ve Türkiye'den katılan sanatçıların seslendirdiği senfonik “Kafkas İslam Ordusu Vefa Konseri” programı ise saat 21.30’da TRT Avaz’da ekrana gelecek. Sovyet rejiminin ağır baskısı altında Türk kimliği için verdiği kavga, aile hayatı, yardımseverliği, mücadeleci ve edebi kişiliğiyle tanınan Ahmet Cevad’ın hayatını konu alan “Ahmet Cevad Bir Milletin Ruhu” belgeseli 16 Eylül Cumartesi günü saat 00.00’da TRT Avaz ekranlarında izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Nuri Paşa komutasındaki Türk askerlerine adanan ve dillere pelesenk olan “Laleler” şarkısını konu alan “Kafkas İslam Ordusu: Laleler” belgeseli yarın akşam saat 23.30’da TRT Türk’te ekrana gelecek. TRT Radyolarında ise günün anlam ve önemine değinen içerikler dinleyicilerle buluşacak.

Yorumlar (0)