Barış Hancıoğulları filmi "Yeniden Leyla" 26 Mart’ta MUBI’de

TV 21.03.2022, 15:07 21.03.2022, 16:43
Barış Hancıoğulları filmi "Yeniden Leyla" 26 Mart’ta MUBI’de

Dünya prömiyerini 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapan, yönetmen Barış Hancıoğulları’nın ilk uzun metrajı Yeniden Leyla, gerçekliği ters yüz eden akışı, birbiri içine geçen zaman algısı ile izleyicilere psikanalitik bir film deneyimi sunuyor.

Oyuncu kadrosunda Ahmet Melih Yılmaz, Ayfer Dönmez, Cem Zeynel Kılıç ve Sermet Yeşil’in yer aldığıYeniden Leyla, 26 Mart’tan itibaren sadece MUBI’de izlenebilecek.

Doğuştan dilsiz, içe dönük, garip bir genç olan Umut, İstanbul Esenler’de bir gecekonduda annesi Leyla ile yaşar. Annesinin son zamanlarda garip davrandığını fark eden Umut, onu gizlice takip etmeye başlar ve bir adamla beraber olduğunu öğrenir. Annesinin birlikte olduğu adamın kimliği ile ilgili ortaya çıkan gerçekler Umut’un hayatını altüst eder. İki bölümden oluşan filmin ikinci bölümünde bambaşka bir Umut, bambaşka bir Leyla’nın peşine düşer.

Filmin her anını dolduran, Umut karakterini canlandıran başroldeki Ahmet Melih Yılmaz, 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde "Umut Veren Genç Erkek Oyuncu” ödülünün sahibi oldu.

Yorumlar (0)