BluTV, Türk sinemasına katkı sağlamaya devam ediyor!

TV 17.05.2022, 15:37
BluTV, Türk sinemasına katkı sağlamaya devam ediyor!

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 8. Boğaziçi Film Festivali’nden ödüllerle ayrılan, Murat Kılıç ve Gülçin Kültür Şahin'in başrolünde yer aldığı ‘Kumbara’, BluTV’de yayına giriyor.

BluTV seçkisinde yer alan yerli sinemanın seçkin örneklerine bugün itibariyle ‘Kumbara’ filmi eklendi. Yapımcılığını Nefes Films’in üstlendiği başrollerini Murat Kılıç ve Gülçin Kültür Şahin’in paylaştığı film, Sinema Genel Müdürlüğü desteği ve BluTV katkılarıyla TN Yapım ve Code İstanbul ortak yapımı olarak çekildi.

“Korkularımız bizi en yakınımızdaki insana ne kadar yabancılaştırabilir?”

Ödüllü yönetmen Ferit Karol’un ilk uzun metrajı olan ‘Kumbara’, merkezindeki karakteri üzerinden minimal ve gerçekçi bir aile dramı inşa ederken, mizahı ve sağlam oyunculuklarıyla sıradan bir adamın erkeklik rollerini de yeniden gözden geçiriyor. Ferit Karol “Beklentilerimiz, korkularımız, kendimizi var etme çabamız bizi en yakınımızdaki insana ne kadar yabancılaştırabilir?” diye soruyor ve ekliyor “Bu soru filmi yapma motivasyonunun temeliydi.”

Orhan, 38 yaşında bir aile babasıdır. Bir yandan ev kazası yüzünden komaya girmiş annesiyle ilgilenirken, bir yandan da kefil olduğu arkadaşı ortadan kaybolduğu için üzerine kalan borcu kapatmak ile uğraşmaktadır. Bu süreçte ailesiyle de arası açılır ve baba rolünü giderek kaybeder. Taksi şoförlüğü gibi ek işler yaparak başka bir adam haline gelir.

Yorumlar (0)