Bol ödüllü "Bağlılık Hasan" ilk kez ekranda olacak!

TV 22.02.2023, 12:18 23.02.2023, 10:24
Bol ödüllü "Bağlılık Hasan" ilk kez ekranda olacak!

Semih Kaplanoğlu’nun yazıp yönettiği, Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı olarak hayat geçirilen ve Türkiye’nin 2021 yılı Oscar adayı olarak belirlenen ‘Bağlılık Hasan’ bu akşam saat 22.30'da atv'de olacak.

Cannes Film Festivali’nin ardından Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, Batum Uluslararası Film Festivali, Pingyao Uluslararası Film Festivali, Chicago Uluslararası Film Festivali, Sao Paulo Uluslararası Film Festivali, Cottbus Uluslararası Film Festivali, Denver Uluslararası Film Festivali, Medfilm Uluslararası Film Festivali, Taipei Golden Horse Film Festivali, Golden Rooster International Film Festivali ve 52. Hindistan Uluslararası Film Festivali’nde gösterilerek birçok ödül ve büyük övgü alan film ilk kez ekranda olacak.

‘Bağlılık Hasan’ yurt içinde ise Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ve 9. Boğaziçi Uluslararası Film Festivali’nde gösterildi. Altın Portakal’da En İyi Görüntü Yönetmeni ödülü alan ‘Bağlılık Hasan’; Boğaziçi Uluslararası Film Festivali’nde ise En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazandı. 

Çekimleri Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’nde gerçekleştirilen ‘Bağlılık Hasan’ın başrollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok paylaşırken, Mahir Günşiray da konuk oyuncu olarak yer alıyor. ‘Bağlılık Hasan’da geçimini baba mirası meyve bahçesi ve tarlasından sağlayan Hasan, tarlasının tam ortasına dikilmek istenen elektrik direğinden kurtulmaya çalışırken, Hac için Mekke'ye gidişi yaklaştıkça geçmişine ve kendi içine doğru bir arayışa çıkıyor. 

Yorumlar (0)