Çağıl Bocut imzalı "Sardunya" 12 Şubat’ta MUBI’de

TV 07.02.2022, 16:42
Çağıl Bocut imzalı "Sardunya" 12 Şubat’ta MUBI’de

MUBI, sinemaseverleri Çağıl Bocut’un ödüllü ilk filmi SARDUNYA’ya özel düzenlenecek Çevrimiçi Galaya davet ediyor. 12 Şubat Cumartesi saat 20:00’de başlayacak etkinlik, yönetmen Çağıl Bocut’un yanı sıra filmin festival sorumlusu Uğur Şahin ile oyuncuların katılımı ve Muammer Brav’ın sunumuyla MUBI YouTube kanalından canlı olarak izlenebilecek. Galaya katılmak isteyenler SARDUNYA için hazırlanmış sayfadan LCV yapabilecekler.

31. Cottbus Uluslararası Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülünü kazanan, Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği 40. İstanbul Film Festivali’nde En İyi İlk Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Sinematografi ödüllerini toplayıp, ardından 32. Ankara Film Festivali’nde de En İyi İlk Film ödülüne layık görülen SARDUNYA, 12 Şubat’tan itibaren sadece MUBI’de izlenebilecek.

Filme Özel Yönetmenler Buluşması

Sinemaseverler MUBI’de filmi izledikten sonra, iki yönetmenin SARDUNYA üzerine yaptığı sohbete misafir olabilecekler. Çağıl Bocut ve Tolga Karaçelik’in filmin ortaya çıkış öyküsü ve estetik dünyası üzerine gerçekleştirdiği konuşma izleyicilerle buluşacak.

Ulusal ve uluslararası festivallerde yolculuğuna devam eden ve baba-kız arasındaki ilişkiyi ölüm, adalet ve etik kavramları üzerinden ele alan filmin oyuncu kadrosunda İlayda Elif Elhih, Ali Seçkiner Alıcı, Ahsen Eroğlu, Evren Duyal, Tansu Biçer ve Zeyno Eracar yer alıyor.

SARDUNYA, 19 yaşındaki Defne'nin üniversite sınavına haftalar kala, babasının felç geçirmesiyle apar topar Urla'ya, memleketine dönmesinin hikayesi. Babasının iyileşme süreci ikiliye hasarlı ilişkilerini düzeltme fırsatı sunacak mıdır?

Çocukluktan bu yana biriken duygusal yüklere, suçluluk ve pişmanlık hislerine odaklanan film, Defne ile babasının geçmişten kalan hesaplaşmasını merkezine alırken, yer yer polisiye bir hikayeye evriliyor. Ailenin güvenilmez ve tekinsiz doğasına dikkat çekerken taşraya yeni nesil bir bakış açısı getiriyor.

Yorumlar (0)