Chris Horsley’nin sıra dışı yolculuğu BBC Earth'de

TV 17.05.2022, 11:06 17.05.2022, 13:38
Chris Horsley’nin sıra dışı yolculuğu BBC Earth'de

Aktif yanardağlara yaptığı yolculuklarla tanınan cesur fotoğrafçı Chris Horsley, “Volkan Keşfi” (Exploration Volcano) belgeseliyle haziran ayında BBC Earth ekranlarında olacak. Bu büyüleyici seri, aktif volkanların periyodik davranışlarını gözler önüne serecek. 

Chris Horsley, sekiz bölümden oluşan bu belgesel serisinde yeni bilimsel veriler toplamak için dünyanın en aktif yanardağlarını keşfe çıkıyor. Horsley’nin nefes kesen yolculuğu Afrika'nın Büyük Rift Vadisi'nden Orta Amerika'nın Volkanik Arkı'na kadar uzanıyor. Zorlu şartların hakim olduğu bu bölgelerde, 1.571 aktif yanardağın gölgesinde 800 milyon insan yaşıyor. Horsley, bu bölgelerde yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve gelecekteki patlamaları tahmin edecek yenilikçi önlemler almak istiyor. Bölgeye, volkanların sürekli değişen davranışlarını izleyebilme konusunda uyarıcı nitelikteki gaz izleme sistemlerini ve gözetim amaçlı web kameralarının yer aldığı erken uyarı sistemini kuruyor. Horsley’nin tehlikeli ama bir o kadar da etkileyici olan bu yolculuğunun ilk bölümü 3 Haziran Cuma günü saat 22:00’da BBC Earth ekranlarına geliyor.

İlgiyle takip edilen belgeseller yeni sezonlarıyla BBC Earth’de

Haziran ayı BBC Earth içerikleri, Chris Horsley’nin aktif volkanlarlara yaptığı sıradışı yolculuk ile sınırlı kalmıyor. Alaska kışları ve vahşi yaşam ile mücade eden bir grup cesur insanın hikayesi anlatan “Sıfırın Altında Yaşam: Kanada” (Life Below Zero Canada), sekiz bölümden oluşan ikinci sezonuyla 7 Haziran Salı günü saat 23:00’da; BAFTA ödüllü aktör Bill Nighy tarafından seslendirilen, nefes kesici yol belgeseli “Dünyanın En Güzel Tren Yolculukları” (The World's Most Scenic Railway Journeys) ise dördüncü sezonuyla 29 Haziran Çarşamba günü saat 22:00’da BBC Earth ekranlarında olacak.

Yorumlar (0)