Cumhuriyet coşkusu TRT’de yaşanacak

TV 28.10.2022, 09:37 29.10.2022, 09:50
Cumhuriyet coşkusu TRT’de yaşanacak

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve Türk milletinin seferberliği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yıl dönümü coşkusu, birbirinden özel içeriklerle TRT’de yaşanacak. Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak hazırlanan yayın, belgesel ve konserler TRT’nin televizyon ve radyo kanallarında canlı olarak izleyicilerle buluşacak.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel” yayını TRT 1 ve TRT Haber’de

Cumhuriyet Bayramı’nda saat 10.00’da TRT 1’de ekranlara gelecek canlı yayınlarla Anıtkabir’deki atmosfer izleyenlerle paylaşılacak. Saatler 14.20’yi gösterdiğinde ise “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel” yayını TRT 1’de izleyiciyle buluşacak. 29 Ekim Cumartesi günü ise TOGG Gemlik Kampüsünden “Pelin Çift ile Gündem Ötesi” programının özel yayını gerçekleştirilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuk olacağı yayında Türkiye’nin yerli otomobili ve yatırımların geldiği son nokta konuşulacak.

TRT Haber ise 09.00-13.00 saatleri arasında Cumhuriyet’in sembollerinden birisi olan I. TBMM Binası’ndan gerçekleştireceği “Özel Yayın” ile Cumhuriyet Korteji ve bayram coşkusunun yaşandığı noktalara canlı bağlantılar ve özel konuklar ile Cumhuriyet ruhunu taçlandıracak.

TRT Türk ve TRT Avaz da sabah saatlerinden itibaren TRT 1 ortak yayını ile Cumhuriyetimizin 99. Yıl kutlamalarına başlayacak. Ardından TRT Türk 23.00’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri ile bayram ekranına renk katacak.

TRT 2’de özel içerikler izleyici ile buluşuyor

TRT 2 ekranlarında 29 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de “Tarihin Ruhu” programı Cumhuriyet Bayramlarının arşiv görüntülerinin detaylarını masaya yatıracak. Saat 13.00’de Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile birçok kurumdan farklı sanatçıların yer aldığı "Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri" TRT 2’de ekranlara gelecek.

TRT 2’nin Cumhuriyet Bayramı Özel içeriği kapsamında saat 18.00’de Furkan Çalışkan, Aykut Ertuğrul ve Erkan Şimşek’in birlikte hazırlayıp sundukları Kelimeler ve Şeyler bu hafta “Erken Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı Özel Bölümü” ile ekrana gelecek. Saat 19.00’da ise Tarihin Ruhu programının güne özel bölümünde Atatürk’ün katıldığı son Cumhuriyet Bayramı Töreni görüntüleri incelenecek. Saat 20.00’de Tarih Söyleşileri programında Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve Dr. Coşkun Yılmaz; Cumhuriyet Bayramı Özel bölümünde Cumhuriyet'in ilanına giden süreci ve sonrasındaki gelişmeleri konuşacak.

“Kıymetli Bir Bina Öyküsü” TRT Belgesel’de

TRT Belgesel, 29 Ekim Cumartesi günü saat 13.10’da “Kıymetli Bir Bina Öyküsü” belgeseli ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yapım hikâyesini yayınlayacak. Yapımına 1937'de başlanan ancak ekonomik, sosyal ve teknik sıkıntılar nedeniyle 24 yılda tamamlanabilen TBMM binasının yapım öyküsünü mimarlarından biri olan Ziya Payzın'ın anlatımı ile ekranlara taşıyacak.

“Pırıl”, Cumhuriyet Bayramı’na Özel Bölümüyle TRT Çocuk’ta
TRT Çocuk’un beğeniyle takip edilen çizgi filmi Pırıl’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel bölümü izleyicilerle buluşacak. Pırıl, Deha, Efe, Cesur, Nazlı ve Ada öğretmenleriyle birlikte balonlar şişirecek, 29 Ekim’e özel şarkılarını söyleyecek ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacak. Pırıl, Cumhuriyet Bayramı özel bölümüyle 29 Ekim’de saat 11.30 ve 15.15’te TRT Çocuk ekranında izleyicileriyle buluşacak.

TRT EBA’dan özel söyleşi

“Cumhuriyet Gençliği” programı sabah saat 09.00’da TRT EBA Lise, saat 11.00’de TRT EBA Ortaokul kanallarında yayında olacak. Cumhuriyet Bayramı kapsamında Tozkoparan İskender oyuncularının da arasında bulunduğu lise öğrencileriyle gerçekleştirilecek söyleşiler ile Cumhuriyet gençlerinin kazandığı değerlerin farkındalığının pekiştirilmesi hedeflenecek.

TRT Kürdi, Cumhuriyet Bayramı’nı özel yayınlarla kutlayacak

TRT Kürdi, “Hafta Sonu” (Dawiya Heftê) programında “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel” teması ile yayında olacak. Diyarbakır, İstanbul, Ankara ve Bursa’dan canlı yayın bağlantıları ve özel konukları ile “Hafta Sonu Cumhuriyet Bayramı Özel” saat 09.00 itibarıyla TRT Kürdi ekranlarında olacak.

TRT Müzik ve TRT Radyolarından Cumhuriyet Bayramı’na özel konserler

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında saat 19.00’da ortak yayın ile “Cumhuriyet Bayramı Konseri” TRT Müzik ve TRT Nağme’de yayınlanacak. İstanbul Valiliği tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Limak Filarmoni Orkestrası “Cumhuriyet Bayramı 99. Yıl Özel Konseri” ise saat 21.45’te TRT Müzik’te ekranlara gelecek.

TRT Radyo 1, saat 09.30’da Cumhuriyetin Yüzleri Programı ile bayram yayınına başlayacak. Program, Cumhuriyete yön veren, ülkemizi başarıyla temsil eden, tarihimizin unutulmazları arasına giren isim, kurum ve eserlere yer verecek. TRT Radyo 1 gün boyunca Cumhuriyet Bayramı teması ile birçok programında Cumhuriyetin 99. yıl dönümü kutlamalarına konu ve konukları ile ortak olacak.

TRT Türkü, 29 Ekim saat 18.00’de ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Programı’ ile Türk Halk Müziği Konseri’ne yer verecek.

TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Radyo 3, TRT Nağme, TRT Türkü ve TRT Bölge Radyoları’nda gün boyunca özel konserler, programlar ve söyleşilerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşanacak.

Yorumlar (0)