"Harry Potter ve Felsefe Taşı" bu akşam ekranda

TV 12.06.2021, 14:28
"Harry Potter ve Felsefe Taşı" bu akşam ekranda

J. K. Rowling’in tüm dünyada fırtınalar koparan roman dizisinin ilk kitabından sinemaya uyarlanan film "Harry Potter ve Felsefe Taşı" bu akşam saat 20.00'de Kanal D’de ekrana geliyor.

11. Yaş gününe yaklaşan Harry Potter’ın önünde zorlu bir hayat vardır. Küçük yaşta, anne ve babasını bir trafik kazasında kaybeden Harry, amcası Vernon, halası Petunia ve oğulları ile yaşamakta, onların kendisine verdiği merdiven altındaki dolapta yaşamaktadır.

Yaşgünü geldiğinde Hogwarts Cadılık ve Büyücüklük Okulu’ndan gizemli bir mektup alır. Mektupta okulun gelecek dönemdeki öğrencilerinden biri olmaya hak kazandığı yazmaktadır. Mektubu ona ulaştıran dev Hagrid, Harry’i hayatının gerçeğiyle yüzleştirir. Harry’nin, bir zamanlar büyücü olan anne ve babası kötü büyücü Voldemort tarafından öldürülmüşlerdir. Olay sırasında bir bebek olan Harry’nin alnındaki yarayı da bu kötü büyücü bırakmıştır.

Aslında bu saldırıdan kurtulduğundan ötürü Harry, büyücüler dünyasında çok ünlüdür. Harry, Hogwarts’taki eğitimine başlar. Burada iki yeni arkadaş edinir: Ron ve Hermione. Üçü birlikte kaza ile üç başlı dev bir köpek tarafından korunan gizli bir oda bulur. Bundan sonra üç acemi büyücüyü heyecanlı bir arayış ve zorlu bir macera beklemektedir...

Yorumlar (0)