“Heykel mi?” şimdi tüm bölümleriyle GAİN’de

TV 20.07.2022, 13:24 20.07.2022, 16:04
“Heykel mi?” şimdi tüm bölümleriyle GAİN’de

Aslı İnandık ve ekibinin Türkiye’nin dört bir yanındaki tartışma yaratan heykelleri yerinde incelediği neo-belgesel “Heykel mi?” yolculuğunu tamamladı. Komedinin sınırlarını zorlayan program, son iki bölümünde Türkiye’nin meyve sebze heykelleri ile diğer dikkat çekici simgelerini bir bir kayıt altına alarak adeta bir arşiv oluşturmuş oldu. İlginç bilgiler, derinlikli sorular, uzmanların görüşleri ve hiç uzman olmayanların yorumlarıyla “Heykel mi?” şimdi tüm bölümleriyle GAİN’de izlenebilir. 

Sosyal medyada tartışma yaratan şehir heykellerini keşfetmek için yola çıkan “Heykel mi?”, maceranın sonuna geldi. Yedinci bölümü meyve sebze heykellerine ayıran ekip, Mersin’in limonu, Bolu’nun mantarı, Manisa Kırkağaç’ın kavunu ve Denizli’nin biberi gibi dikkat çekici yerel tatların simgelerini, çarpıcı bilgiler eşliğinde seyirciyle buluşturdu. 

Heykel mi? Bina mı?

Sekizinci bölümde ise Aslı İnandık ile “Heykel mi?”, yeşilin ve çayın memleketi Rize’deki dev çay bardağını ziyaret etti. Program boyunca “heykel mi, simge mi, temsil nesnesi mi” diye sıralanan sorulara alternatif olarak, bu çay bardağı ekibin karşısına bir bina olarak çıktı. 

“Spektaküler Şehir Heykelleri”

Program süresince konuyla ilgili uzmanların, yerel halkın, akademisyenlerin ve sanatçıların görüşlerine başvuran, birbiriyle tezat oluşturan fikirleri objektif şekilde yorumlayarak seyirciye bir perspektif kazandırmayı amaç edinen “Heykel mi?”, son bölümünde bu heykelleri ilk kez internetle buluşturan “Spektaküler Şehir Heykelleri” isimli blog’un yaratıcısı Meltem Parlak’a da mikrofon uzattı.  

Geleceğe miras bir arşiv

Finalinde Mudurnu’nun tavuk heykelinden Bolu Mengen’deki dünyanın en büyük aşçı heykeline, Trabzon’un soyut hamsisinden Mersin’in Güney Koreli boksörüne Türkiye’nin sıra dışı heykellerinin tümünü bir bir kayıt altına alan program, bu alanda geleceğe miras kalacak bir arşiv bırakmış oldu.

Tüm bölümleriyle GAİN’de yayında

Alibeyköy’ün mısırı, Denizli’nin horozu, Diyarbakır’ın karpuzu, Gemlik’in zeytini, Rize’nin çay bardağı, Mut’un Karacaoğlan ve Karacakız’ı… Her biri çok tartışılıp sosyal medya yıldızı olan şehir heykelleri, ilk kez bir GAİN Orijinal yapımında buluştu. Ünlü oyuncu Aslı İnandık ve ekibinin tüm bu heykelleri yerinde incelediği neo-belgesel tarzındaki program, kapsamlı ve bilgilendirici içeriğinin yanı sıra komedinin sınırlarını da zorlayarak 8 bölümün sonuna geldi. “Heykel mi?” şimdi, tüm bölümleriyle GAİN’de izlenebilir.   

Yorumlar (0)