“John Williams Viyana’da” konseri TRT 2’de

TV 11.07.2020, 12:20
“John Williams Viyana’da” konseri TRT 2’de

Bütün zamanların en büyük film müziği bestecisi sayılan John Williams’ın unutulmaz eserlerinden oluşan ve 18-19 Ocak 2020’de kaydedilen “John Williams Viyana’da” konseri, TRT 2’de sinema ve müzik severlerle buluşuyor. Konserin şefliğini de yine John Williams yapıyor.

Modern Amerikan sinemasının en önemli örneklerini müzikleriyle klasikleştiren 88 yaşındaki John Williams, bugüne kadar 52 kere aday olduğu Oscar ödülünü, Damdaki Kemancı, Jaws, Yıldız Savaşları, E.T, Schindler’in Listesi filmleriyle 5 kez kazandı. Williams’ın ayrıca 7 BAFTA, 4 Altın Küre, 3 Emmy, 25 Grammy ödülü bulunuyor.

Eserleri senfoni orkestraları tarafından yıllardır çalınan Williams, 1980’li yıllarından beri birçok orkestranın da şefliğini yürüttü. John Williams’ın 18-19 Ocak 2020’de şef olarak yönettiği ve kendi eserlerini çalan Viyana Filarmoni Orkestrası konseri şimdiden ikonik bir müzik şöleni olarak kayıtlara geçti.

Alman kemancı Anne-Sophie Mutter’in de Williams’a eşlik ettiği ve The Flight To Neverland şarkısıyla başlayan konser, Yıldız Savaşları serisinin ünlü The Imperial March eseriyle sona eriyor.

Konser, bu akşam saat 20.00’de TRT 2’de ekranlara gelecek.

Yorumlar (0)