“Kazakistan Parsı” güreş turnuvası TRT Avaz’da

TV 03.07.2021, 10:46 03.07.2021, 14:25
“Kazakistan Parsı” güreş turnuvası TRT Avaz’da

Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan “Kazakistan Parsı” güreş turnuvası, 4 Temmuz Pazar günü canlı yayınla TRT Avaz’da izleyiciyle buluşacak.

“Kazakistan Parsı” güreş turnuvasında şampiyon olmak için mindere çıkacak olan 37 güreşçi “Altın Toynak”, “Altın Kemer” ve “Kazakistan Şampiyonu” unvanlarını almak için mücadele edecek. Kazakistan’ın en iyi güreşçilerinden olan Aibek Nugmarov, Mukhit Tursynov ve Yelaman Yergaliyeb’ın katılacağı turnuva, canlı yayınla TRT Avaz ekranlarında olacak.

Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı “Kazakistan Parsı”nda

Kazakistan, Nursultan’ın başkent oluşunu er meydanında kutlayacak. Nursultan’da “Jekpe-Jek” spor kompleksinde düzenlenecek şampiyonayı, Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de izleyecek.

“Kazakistan Parsı”, sadece Kazakistan’da değil tüm Türk dünyasında da yakından takip edilen bir turnuva. Şampiyona, 2011 yılından beri Kazak halkının geleneklerini yaşatma, ulusal spor olan Kazak Güreşi’ni yaygınlaştırma, gençleri spora yönlendirerek sağlıklı nesiller yetiştirme gibi amaçlarla organize ediliyor.

TRT Avaz’dan tüm Türk dünyasına canlı yayın

Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Tacikistan’ın aralarında olduğu Orta Asya Cumhuriyetlerine ve Türk dilini konuşan ve Türk kültürünün hakim olduğu bölgelere yönelik yayınlar yapan TRT Avaz, bu mücadeleyi canlı yayınla tüm Türk dünyasına ulaştıracak.

“Kazakistan Parsı” 4 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da canlı yayınla TRT Avaz’da.

Yorumlar (0)