“Kız Kulesi Masalları” yeni bölümleriyle devam ediyor!

TV 26.02.2022, 09:11
“Kız Kulesi Masalları” yeni bölümleriyle devam ediyor!

Masal anlatıcılığını ve unutulmaya yüz tutmuş masalları çocuklarla buluşturan TRT Çocuk’un sevilen programı “Kız Kulesi Masalları”, 26 Şubat Dünya Masal Anlatma Günü’nden itibaren yeni bölümleriyle ekranda olacak.

TRT Çocuk’un hem çocuklar hem de ebeveynler tarafından büyük ilgi gören programı “Kız Kulesi Masalları” yediden yetmişe herkesi masallar ve masal anlatıcılığı geleneği ile buluşturmaya devam ediyor. Ünlü isimlerin anlatıcılığıyla ekrana gelen yapımın yeni bölümleri 26 Şubat’tan itibaren her hafta sonu 21.20’de TRT Çocuk’ta ekrana gelecek.

Masallar diyarına yolculuk devam ediyor

Ağırlıklı olarak Anadolu masallarının yer aldığı yapımda her bölümde ayrı bir masal, çocuklara rol model olabilecek ünlü simalar tarafından anlatılmaya devam ediyor. Masal anlatımının animasyonla desteklendiği “Kız Kulesi Masalları” ile çocukların hayal dünyalarını geliştirmek, muhakeme yeteneklerini güçlendirmek ve bilişsel gelişimlerini desteklemek hedefleniyor.

Her bölümünde farklı bir ünlünün yer aldığı programın yeni bölümlerine konuk olan masal anlatıcıları arasında Kemal Uçar, Soner Arıca, Çiçek Dilligil, Ayşen İnci, Burcu Altın, Şükriye Tutkun, Işıl Açıkkar ve Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimler bulunuyor.

Sinema, tiyatro, müzik ve televizyon dünyasının ünlü isimlerinin anlatıcı olarak ekrana geldiği “Kız Kulesi Masalları”nda, çocuklara kültürel değerlerin kazandırılması amaçlanırken çoğunlukla Türk-Anadolu masallarına yer veriliyor. Psikolog, pedagog ve çocuk gelişim uzmanlarından oluşan uzman bir ekip tarafından özenle seçilen masallar ve her bölüm için özel olarak hazırlanan animasyonlar ile zenginleştirilen program, müzikleriyle de seyircisinden beğeni toplamaya devam ediyor.

Programın ilk sezonunda Burak Kut, Seray Gözler, Mustafa Sandal, Engin Altan Düzyatan, Serdar Kılıç, Ferman Akgül, Bahadır Yenişehirlioğlu, Ecem Özkaya, Hikmet Körmükçü, Begüm Öner, Hasan Kaçan ve Pelin Çift anlatımlarıyla masallara renk katmıştı.

“Kız Kulesi Masalları”nın yeni bölümleri yepyeni konuklarıyla 26 Şubat’tan itibaren her hafta sonu 21.20’de TRT Çocuk’ta olacak.

Yorumlar (0)