Mart ayında MUBİ'de neler var?

TV 15.02.2021, 15:52 15.02.2021, 17:35
Mart ayında MUBİ'de neler var?

Reha Erdem’in yeni filmi Seni Buldum Ya! ilk kez ve sadece MUBI ’de. Reha Erdem’in yazdığı ve 2020 Nisan’ında karantinaya kapanan İstanbul’da Zoom üzerinden çektiği komedi, MUBI’de seyirciyle buluşuyor.

Serkan Keskin, Nihal Yalçın, Bülent Emin Yarar, Ezgi Mola, Taner Birsel, Tilbe Saran, Esra Bezen Bilgin, Tansu Biçer ve Ecem Uzun’u bir araya getiren film, Karantinayı fırsat bilip çevrim içi bir suç ağı kurmuş iki dolandırıcının ve bu ağa yakalanan insanların yaşadığı trajikomik olayları konu alıyor.  

Maskesiz evden çıkamayacak hâle gelmiş insanların yaşadığı bir dünyada geçen ve masumun suçluya, suçlunun da masuma dönüştüğü film, 13 Mart'tan itibaren MUBI'de.

Mart ayının öne çıkanları: 

Brezilya’dan çıkıp tüm sinema tarihini etkileyen Cinema Novo akımının öncülerinden Glauber Rocha’nın 1967 tarihli başyapıtı TRand Halindeki Ülke, Denizdeki Ateş ile Altın Ayı kazanan Gianfranco Rosi’nin İtalya’nın Oscar adayı da olan ve yine çok konuşulacak belgeseli Notturno, İran asıllı İsveçli yönetmen Ali Abbasi’den “öteki”yle yüzleşmeye dair fantastik ve bir o kadar sert bir öykü Sınır, Güney Kore sinemasından ödüle doymayan dokunaklı bir büyüme hikâyesi, Sinek Kuşu, kurduğu dostluk ağıyla avangard sanat dünyasını derinden etkilemiş Jim Haynes ile hayata dair hakiki bir sohbet olan Jim'le Tanışmak, sokak kedilerinin insanlarla arasındaki şefkatli bağlara adanan ve tüm dünyada beğeni kazanan, Ceyda Torun belgeseli Kedi ve daha fazlası mart ayında MUBI’de. 

Yorumlar (0)