MUBI, kasım ayı programını açıkladı

TV 26.10.2022, 13:46 26.10.2022, 14:09
MUBI, kasım ayı programını açıkladı

MUBI, kasım ayında, Metin Erksan’ın ölümsüz klasiği SEVMEK ZAMANI’nı 4K kalitesinde restore edilen yeni sunumuyla 190’dan fazla ülkede sinemaseverlerle buluşturacak. Sinemamızda derinden gönül bağı kurduğumuz filmlerin başında gelen SEVMEK ZAMANI’nın bu yepyeni sunumunun yanı sıra kasım programında öne çıkan filmler arasında; Avrupa sinemasının kışkırtıcı dehası Lars von Trier’in kült dizisi KRALLIK’ın ilk iki sezonu ve Venedik’te prömiyerini yapan mini dizi KRALLIK ÇIKIŞ’ın ilk bölümü, Senem Tüzen’in yönetmenleri arasında yer aldığı, 41. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Belgesel seçilen EAT YOUR CATFISH, Yasemin Demirci’nin son dönemin yükselen yıldızlarından Nezaket Erden’e başrolü emanet ettiği kısa film İKLİM DEĞİŞİMİ, Cannes’da geçen yıl Belirli Bir Bakış bölümü ödülüne layık görülen Kira Kovalenko imzalı YUMRUKLARI GEVŞETMEK, Michaela Pavlátová’nın Altın Küre adayı animasyonu BENİM GÜNEŞLİ MAAD’IM ve Lorenzo Vigas’ın Latin Amerika kültüründe baba figürü üzerine tasarladığı üçlemesinin son filmi KUTU yer alıyor. 15 filmlik kapsamlı Pedro Almodóvar seçkisi kapsamında kasım ayında KIKA, SIRRIMIN ÇİÇEĞİ ve ÇIPLAK TEN de MUBI kataloğuna ekleniyor.

SEVMEK ZAMANI

Metin Erksan, 1965

Sinemamızda derinden gönül bağı kurduğumuz filmlerin başında gelen, film sahnelerinden oluşan hafızamızda özel bir yere sahip SEVMEK ZAMANI, büyük usta Metin Erksan’ın ölümünün 10. yılında restore edilerek yepyeni bir sunuma kavuştu. MUBI’nin global çaptaki ilk restorasyon projesi SEVMEK ZAMANI, 4K kalitesinde yenilenen kopyasıyla 20 Ekim’de Lyon’da, film endüstrisinin klasik sinemaya adanmış en önemli sahnelerinden Lumière Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı. “Ben resmine âşığım, ölünceye kadar da onu seveceğim” gibi replikleriyle hafızalarımıza kazınan SEVMEK ZAMANI, birinin suretine âşık olma fikrini felsefi ve tasavvufi bir düzlemde sorgularken, bir yandan da aşkın perdedeki karşılığını arayan yenilikçi bir sinemasal üsluba sahip. Halil ile Meral’in hikayesini anlatırken İstanbul’a dair de ikonik kareler bulan 1965 tarihli bu ölümsüz klasik, hiçbir zaman geniş çaplı bir dağıtım imkanı bulamamıştı. MUBI, 3 Kasım’dan itibaren 190’dan fazla ülkede SEVMEK ZAMANI’nı yayınlayarak dünyanın dört bir yanından sinemaseverlerin ilgisine sunacak.

KRALLIK I ve II, KRALLIK ÇIKIŞ

Lars von Trier

Avrupa sinemasının kışkırtıcı dehası Lars von Trier’in 90’larda yayınlandığında ortalığı kasıp kavuran kült dizisi KRALLIK, yaklaşık 30 yıl sonra çok özel bir mini sezonuyla dönüyor. MUBI, Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan bu özel sezonun şerefine, unutulmaz dizinin orijinal iki sezonunu da restore edilmiş kopyalarıyla seyirciyle buluşturuyor. 1994 yılında yayınlandığında televizyonda eşine rastlanmamış bir fenomene dönüşen KRALLIK, Danimarka’daki bir hastanenin içinde korku, komedi ve dramayı hiç beklenmedik kombinasyonlarla yan yana getiriyor. Kopenhag’daki bir hastaneyi mesken tutan bu hayalet hikayesi, ölüm ve yaşamın, bilim ve doğaüstünün çarpışmasından enerjisini alan sürükleyici bir olay örgüsüne ve Trier’e has karakter portrelerine sahip. MUBI’nın sunduğu ilk mini dizi olma özelliği taşıyan KRALLIK’ın ilk sezonunun tamamı 13 Kasım’da, ikinci sezonunun tamamı 20 Kasım’da platformda yerini alacak. KRALLIK ÇIKIŞ ise 27 Kasım’dan itibaren her hafta yeni bir bölümle yayına girecek.

EAT YOUR CATFISH

Noah Arjomand, Adam Isenberg, Senem Tüzen, 2021

ANA YURDU ile sinemamıza yeni bir soluk getiren Senem Tüzen’in yönetmenleri arasında yer aldığı bu alışılmadık belgesel, kırılma noktasındaki bir ailenin son derece mahrem bir portresini sunuyor.

İKLİM DEĞİŞİMİ

Yasemin Demirci, 2020

Son dönemin yükselen yıldızlarından Nezaket Erden’in başrolde olduğu kısa film, gurbetin bıraktığı acı tadı, yurtdışına gitme hayallerinin çarpıp yıkıldığı hakikatleri anlatıyor.

GERİYE KALAN

Çiğdem Vitrinel, 2011

Çiğdem Vitrinel’e Antalya Altın Portakal’da En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran GERİYE KALAN’da başrolleri Devin Özgür Çınar ve Sebnem Hassanisoughi paylaşıyor.

YUMRUKLARI GEVŞETMEK

Kira Kovalenko, 2021

Cannes’da geçen yıl Belirli Bir Bakış bölümü ödülüne layık görülen YUMRUKLARI GEVŞETMEK, ailesinin boğucu hakimiyetinden kaçmak için mücadele eden genç bir kadının portresi.

BENİM GÜNEŞLİ MAAD’IM

Michaela Pavlátová, 2021

Michaela Pavlátová’nın Altın Küre adayı animasyonu, Taliban rejiminin ardından Afganistan’ın değişen çehresini anlatırken, aileye ve aşka dair evrensel bir öykü yakalıyor.

KUTU

Lorenzo Vigas, 2021

Lorenzo Vigas’ın Latin Amerika kültüründe baba figürü üzerine tasarladığı üçlemesinin son filmi, 2021’de Venedik Film Festivali’nde UNICEF ödülüne layık görüldü.

SIMSIKI SARIL BANA

Mathieu Amalric, 2021

Fransız sinemasının en büyük yıldızlarından Mathieu Amalric’in yönetmen koltuğuna geçtiği bu edebiyat uyarlamasında başroldeki Vicky Krieps yine tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

EL PLANETA

Amalia Ulman, 2021

Jim Jarmusch ve Lena Dunham’dan esintiler taşıyan bu komedi, sınıfsal statülerini kaybetmek istemeyen bir anne ile kızın hikayesini kriz sonrasındaki İspanya’nın ruh haliyle iç içe anlatıyor.

SESSİZLİĞİN BAKIŞI

Joshua Oppenheimer, 2014

Pek çok eleştirmene göre tüm zamanların en önemli belgesellerinden biri. Bir katliamın faillerini başrole taşıyarak soykırım ve travma üzerine düşündüren bir anlatı.

KARANLIK BASTIĞINDA

Kathryn Bigelow, 1987

Kathryn Bigelow’un 90’larda salonları sallayan vampir filmi, bir kovboyun gizemli bir diyarın içine çekildiği, şiirsel olduğu kadar stilize ve tavizsiz bir korku öyküsü.

BENCİL DEV

Clio Barnard, 2013

İngiliz sinemasının Ken Loach tarzı işçi sınıfı anlatıları geleneğinden beslenen BENCİL DEV, küçük bir kentte yaşama tutunmaya çalışan iki çocuğun dostluğu üzerine kurulu.

AY'A SEYAHAT

Georges Méliès, 1902

Sinema tarihinin en büyük sihirbazlarından Georges Méliès, hayal gücünü tetikleyen bu unutulmaz öyküyle bilimkurgu türünün öncülerinden biri oldu.

Muhteşem Takıntılar: Pedro Almodóvar Filmleri

Pedro Almodóvar, renkleri kullanış biçimi, set tasarımları, şatafatlı karakterleri ve duyguların her zaman aşırıya kaçtığı tutku öyküleriyle elli yıla yaklaşan kariyerinde perdede eşsiz bir evrenin mimari oldu. İspanyol ustanın klasik melodramlardan beslenen, aşkın ve arzunun binbir farklı suretini resmeden filmleri kasım ayında da MUBI izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Gösterişli yaşamların ve moda dünyasının ortasında geçen KIKA, hayatını baştan aşağı değiştirmek isteyen bir kadının portresini çizerken trajedi ve komediyi ancak Almodóvar’ın başarabileceği bir şekilde birleştiren SIRRIMIN ÇİÇEĞİ ve kara film geleneğine rengarenk dokunuşlar getiren cinsel gerilim ÇIPLAK TEN, 15 filmlik geniş Pedro Almodóvar seçkisi kapsamında MUBI kataloğuna ekleniyor.

Yorumlar (0)