Muhteşem Keşifler Zamanı Türkiye'den geçecek

TV 09.07.2020, 15:20 09.07.2020, 15:31
Muhteşem Keşifler Zamanı Türkiye'den geçecek

SPI International bünyesinde HD kalitesiyle izleme deneyimi sunan belgesel kanalı DocuBox HD ekranlarında dünyamızın farklı noktalarına geziler yapan kaşiflerin rotası, temmuz ayında ülkemizden de geçecek.

Manhattan 1609- 9 Temmuz Perşembe- Saat: 18:00

9 Temmuz Perşembe akşamüstü ise yolumuz, kargaşanın asla bitmediği bir adaya, New York’un göbeği Manhattan’a düşecek. Manhattan 1609 belgeselinde, dört yüzyıl kadar önce savaş ve din yüzünden yaşadıkları bölgeden kovulan ve kendilerine yeni bir dünya kurmak isteyen Belçika ve Kuzey Fransalı Protestan göçmenlerin, Kızılderililerden satın aldıkları bakir topraklarda dünyanın en ünlü şehri New York’un temellerini atmalarına eşlik edeceğiz.

Darwin’in Yolculuğu- 11 Temmuz Cumartesi- Saat: 15:00

11 Temmuz Cumartesi öğleden sonrasında, dünyanın en çok tartışılan bilim insanlarından Charles Darwin’e yol arkadaşlığı yapacağız. “Darwin'in Yolculuğu”, dünyanın sonunda iki buçuk yılını onu sonsuza dek değiştiren bir deneyimle geçiren bir adamın öyküsünü anlatıyor. İlk bölümde Darwin’in, dünyanın en güneyini dolaşırken daha sonraki fikirlerini geliştireceği etkilere odaklanacağız. Aynı zamanda, sosyal bir deneyden sonra gemiyle İngiltere'den anavatanlarına dönen Üç Yaghan Kızılderilisinin seyahatine şahit olacağız.

Kaşifler- 12 Temmuz Pazar- Saat: 15:00

12 Temmuz Pazar öğleden sonra ise, keşif rotamız dünyanın en güzel ülkesinden, Türkiye’den geçiyor. “Kâşifler” belgeselinin bu bölümünde, İtalya'nın Aosta bölgesinden, yaşayan bir dağcı efsanesi olan Abele Blanc'ı takip edeceğiz. Keşif rotası bizi, Kaçkar Dağları'nın arasından Türkiye'nin bilinmeyen bir vadisine, Karadeniz'in birkaç kilometre ötesine götürecek.

Man Adası- 12 Temmuz Pazar- Saat: 18:00

12 Temmuz Pazar akşamüstü, İrlanda Denizi'nin kalbinde yer almasına rağmen, kolayca gözden kaçabilen bir adaya yolculuk edeceğiz. Birçok farklı kuş, memeli ve balık türünün yaşadığı muhteşem bir doğaya sahip Man Adası'nı yakından tanıyacağız.

Yeşil- 13 Temmuz Pazartesi- Saat: 19:00

13 Temmuz Pazartesi akşamında ise, yurdundan edilmiş bir canlının son günlerine eşlik edeceğiz. Belgesel, yaşadığı ormanlar palmiye yağı plantasyon alanı oluşturmak isteyen insanlarca yok edilen “Yeşil” isimli dişi orangutanın hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Bu görsel gezi, yağmur ormanlarının bio çeşitlilik zenginliğini ve insan hırsının yıkıcı etkisini öyküleştiriyor.

DocuBox HD yayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 97, KabloTV Kanal 122, D-Smart Kanal 58 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. DocuBox HD içeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)