Netflix filmi "Gönül"ün yayın tarihi belli oldu

TV 19.07.2022, 14:46 20.07.2022, 15:14
Netflix filmi "Gönül"ün yayın tarihi belli oldu

Netflix Türkiye'nin yeni filmi Gönül'ün tanıtım videosu ve posteri yayınlandı. BKM imzalı film, 10 Ağustos'ta izleyiciyle buluşacak. Soner Caner'in senaryosunu kaleme aldığı ve yönetmenliğini üstlendiği Gönül'ün kadrosunda Erkan Kolçak Köstendil, Hazar Ergüçlü, Bülent Emin Yarar,  Ali Seçkiner Alici, Selim Bayraktar, Şevval Sam, Asiye Dinçsoy, Nazmi Kırık, Ferit Kaya rol alıyor. 

Tanrı, insanları yarattı. Baktı insanların canı sıkıldı, türlü yeteneklere sahip göçebe bir topluluk olan Domları yarattı. Piroz da onlardan biri. Kemane çalan Piroz, erkek kardeşleriyle beraber köy köy gezerek düğünlerde ve cenazelerde çalıp söylemektedir. Piroz bir düğünden önce Sümbül adındaki geline sevdalanır. Sümbül de Piroz'a ilk görüşte âşık olur. Sadece kendilerinin bildiğini sandıkları aynı şarkıyı birlikte söylemeye başlarlar. Düğün ise iki aile arasında çıkan trajik bir kavgayla sona erer. 

Sümbül artık istenmeyen bir gelindir ve öldürülmesi gerekmektedir. Piroz sevdiğini korumak için mücadeleye girişince köylüleri onun en büyük destekçisi olur. Sümbül'ü kaçıran Piroz onu kendi göçebe köyüne götürür. Sümbül'ün ailesi bu duruma kabullenmez ve silahlanıp onun peşine düşer. Piroz ise vazgeçmemeye kararlıdır. Zamanında benzer sorunlar yaşamış olan babası Mirze, Piroz'u canıgönülden destekler. Seymen Ağa, Piroz ve Sümbül'ü yakalamak üzereyken köylüler tüm eşyalarını da yanlarına alıp büyük bir nehri aşarak koca köyü uzakta bir yere taşırlar. Oğlunun, sevdiği kadınla mutlu bir şekilde yaşayacağından emin olan Mirze ise arkada kalarak kemanesi ve sivri diliyle kötü adamlara karşı koyar.

Yorumlar (0)