"Şaka Bi’ Yana" 1 Nisan'da yayında

TV 30.03.2022, 15:07
"Şaka Bi’ Yana" 1 Nisan'da yayında

GAİN yeni mini belgesel serisi Şaka Bi’ Yana ile, son dönemde giderek daha büyük bir ilgi gören “stand-up” dünyasının perde arkasına geçiyor. Sevilen stand-up’çılar Mesut Süre, Cem İşçiler, Cihan Talay, Baturay Özdemir, Buse Sinem İren, Aslı Akbay, Oktay Şenol ve Rüya Aslangül seyirciyle bu kez, sahne dışındaki hayatlarının gerçeklerini paylaşıyor. Gösteri sırasında yaşadıkları anılardan kulis sohbetlerine, şakaları hazırlama süreçlerinden otosansüre kadar pek çok konuya keyifli sohbetler eşliğinde değinilen program 1 Nisan itibarıyla GAİN’de izlenebilir.

İnternette, sokakta, açık mikrofonda ve gösteri salonlarında binlerce kişiyi güldüren komedyenlerin de, hayatlarında “şaka bi’ yana” dedikleri anlar var. Stand-up dünyasına adım atarken yaşadıkları zorluklardan kurdukları hayallere, evlerini geçindirmekten sahnede motive olmaya, hikayelerine çekmek zorunda oldukları sınırlardan seyirci ile kurdukları ilişkiye… GAİN, yeni belgesel serisi “Şaka Bi’ Yana” ile izleyiciyi, sevilen komedyenlerin stand-up sahnesinin ardındaki hayatlarına ortak ediyor. 

Mesut Süre, Cem İşçiler, Cihan Talay, Baturay Özdemir, Buse Sinem İren, Aslı Akbay, Oktay Şenol ve Rüya Aslangül ile stand-up kültürü üzerine başlayan sohbet, stand-up’çıların gösteri öncesi hazırlıkları ile iyi ve kötü sahne deneyimleri üzerinden devam ediyor. Sevilen isimler, çevrelerinden aldıkları tepkileri, seyirciyi güldürmek adına verdikleri mücadeleyi, dikkate aldıkları hassasiyetleri ve bu işin inceliklerini anlatırken, GAİN izleyicisi bir yandan da onların aile ve sosyal hayatlarına şahit oluyor. 

Sosyal medyanın kitle oluşturmadaki etkisi, komedyenlerin ilk defa sahneye çıktıkları anlar, stand-up’ın para kazandırıp kazandırmadığı, şakası yapılamayan konular, ofansif mizah, politik doğruculuk ve otosansür gibi konular da “Şaka Bi’ Yana’da” anlatılıyor.

Bir Mevzulab yapımı olan ve 1 Nisan itibarıyla her hafta Cuma günü izleyiciyle buluşacak 3 bölümlük mini belgesel serisinin yönetmenliğini Sertaç Selvi ve Murat Onur Öner üstleniyor.

Yorumlar (0)