TRT'den 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel yayınlar

TV 29.08.2023, 10:37 29.08.2023, 15:35
TRT'den 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel yayınlar

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü için hazırlanan özel içerikler TRT’nin televizyon ve radyo kanallarında izleyici ve dinleyicilerle buluşacak.

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında kazanılan 30 Ağustos Zaferi’ni anmak amacı ile hazırlanan özel içerikler, TRT’nin ekran ve radyolarında izleyici ve dinleyiciyle buluşacak. Anıtkabir’den canlı yayınlar ve 30 Ağustos Büyük Zafer’i anlatan programlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü coşkuyla kutlanacak.

“30 Ağustos Zafer Bayramı Özel” programı TRT 1’de

Zafer Bayramı’nın yıl dönümü için özel olarak çekilen "Tozkoparan İskender: Zafer” televizyon filmi, TRT 1’de izleyicilerle buluşacak. Saat 08.05’te ekranlara gelecek filmde Tozkoparan İskender ve dostları, bu kez kendilerini Büyük Taarruzun tam ortasında bulacaklar. Saat 11.00’de Anıtkabir’den canlı yayınların yapılacağı TRT 1’de, saat 14.00’te ise TBMM önünden Ulus’taki 1. Meclis binasına kadar yapılacak tören yürüyüşü “30 Ağustos Zafer Bayramı Özel” programında canlı yayınla ekranlara gelecek. Programlar, TRT Türk’ten de canlı takip edilebilecek.

Zafer Bayramı’na özel belgeseller TRT Belgesel’de

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümünde TRT tarafından hazırlanan belgeseller izleyicilerle buluşacak. TRT tarafından 30 Ağustos’a özel olarak hazırlanan ve ağırlıklı olarak 30 Ağustos 1922’den önceki bir senelik dönemin stratejik panoramasını ortaya koyan “Son Taarruz” belgeseli saat 13.00’te TRT EBA Lise, saat 13.15’te TRT 1, saat 19.30’da TRT Belgesel ve saat 22.30’da TRT Türk ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Saat 21.00’de TRT Belgesel ekranlarına gelecek “İstiklal Yolu Büyük Taarruz” belgeseli ise Mustafa Kemal Paşa’nın Meclis’te yaptığı konuşmadan sonra, meşru hakkını kullanarak son bir taarruz gerçekleştirip düşmanı yurttan çıkarması sürecini anlatacak.

Büyük Taarruz’la ilgili özel filmlerin hikayesi TRT 2’de

TRT 2’nin ilgiyle takip edilen “Tarihin Ruhu” programı, iki önemli filmi incelediği bölümleriyle ekrana gelecek. Mehâsin Fotoğraf ve Sinema Atölyesi’nin çektiği, Atatürk’ün Büyük Taarruz’dan sonra Ankara’da karşılanması ve çok özel öyküsünü ele alan filmin incelendiği “Tarihin Ruhu” 30 Ağustos’ta saat 09.30’da TRT 2 ekranlarında olacak. Kurtuluş Savaşı görüntüleri ve Büyük Taarruz’a hazırlık filminin çok özel öyküsü saat 18.30’da, Tarih Söyleşileri “30 Ağustos Zaferi” özel bölümü ise saat 19.00’da TRT 2’de izlenebilecek.

Büyük Taarruz’un yıl dönümünde TRT Haber ekranlarında Semih Kılıç moderatörlüğünde Afyonkarahisar’da bulunan Büyük Taarruz Şehitliği ve Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'ndan gerçekleştirilecek “30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Yayını” 11.00 ile 13.00 saatleri arasında ekranlara gelecek.

TRT Türk ekranlarında "Tozkoparan İskender: Zafer” televizyon filmi saat 09.20’de, tutsaklığa karşı Anadolu halkının tutuşturduğu çoban ateşlerinin Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde nasıl bir organize mücadeleye dönüştüğünün hikayesini anlatan “Anadolu’da Yanan Çoban Ateşi” belgeseli ise saat 23.00’te ekrana gelecek. TRT Arabi’de ise günün anlam ve önemine değinen özel yayınlar ve haberler gün boyu seyirciyle buluşacak.

TRT Çocuk’tan Zafer Bayramı’na özel içerikler

TRT Çocuk, Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümünde sevilen içeriklerinin özel bölümlerini ekrana getirecek. Zafer Haftası’nda yayınlanacak olan “Aslan” ile “Elif ve Arkadaşları”nın Büyük Taarruz özel bölümleriyle çocuklar, Kurtuluş Savaşı’nın destansı hikâyesini öğrenme imkânı bulacak. “Aslan”, Büyük Taarruz özel bölümüyle 30 Ağustos’ta saat 13.55, 17.50 ve 20.15’de, “Elif ve Arkadaşları”nın Büyük Taarruz özel bölümü ise 30 Ağustos’ta saat 11.05, 17.40 ve 20.05’te TRT Çocuk’ta izleyicilerle buluşacak. 

Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı’nın tarihimizde dönüm noktası niteliği taşıyan önemini ilk ve orta öğretim öğrencilerine hatırlatmayı amaçlayan “30 Ağustos Özel” programı  TRT EBA İlkokul’da saat 08.50’de, TRT EBA Ortaokul’da ise saat 13.00’te yayınlanacak.

TRT Radyoları’nda “30 Ağustos Zafer Bayramı” coşkusu

TRT Radyoları bu özel günde özel içerikler, önemli konu ve konuklarıyla dinleyicilerine seslenecek. Başta TRT FM olmak üzere bütün kanallarda canlı yayınlanan programlarda, alanında uzman konuklarla 30 Ağustos’un tarihi önemi ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili detaylara yer verilecek.

İsmail Özkan ve Mine Geçili’nin sunduğu “Alaturka Akşamlar” programının 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel bölümü ise Balıkesir Altıeylül Kuvayi Milliye Meydanı'ndan canlı yayınla saat 22.30’da TRT Müzik ekranlarında olacak.

 

Yorumlar (0)