TRT ekranında bayrak coşkusu yaşanıyor

TV 20.04.2023, 17:19 20.04.2023, 17:28
TRT ekranında bayrak coşkusu yaşanıyor

Ramazan Bayramı’nda TRT ekranları yine dopdolu olacak. TRT, televizyon ve radyo kanallarındaki özel yayınlarıyla izleyici ve dinleyicilerine bayram coşkusu yaşatacak.

TRT, Ramazan Bayramı için hazırladığı özel yayınları televizyon ve radyo kanallarında izleyici ve dinleyiciyle buluşturacak.

“Bayram Sevinci” TRT 1’de yaşanacak

TRT 1’de bayram sabahı, “Bayram Namazı” programı ile başlayacak. Canlı yayınlanacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım göstereceği program, 05.50’de TRT 1 ekranlarında olacak. Hemen ardından değerli konuklar, sımsıcak bayram sohbetleri ve daha fazlası Serdar Tuncer'in sunumuyla “Bayram Sevinci” programında izleyicilerle buluşacak. 21 Nisan Cuma günü saat 08.30’da canlı yayınlanacak program, Sultanahmet Meydanı’ndan gerçekleşecek. Aynı gün saat 21.40’ta ise “Bayram Havası” isimli Türk sineması izleyiciyle buluşacak.

Ramazan Bayramı boyunca her gün TRT Haber ekranlarında saat 15.20’de yayınlanacak “Bayram Dediğin” programında ise eski bayramlardan unutulmaz anılara kadar pek çok şey konuşulacak.

TRT Belgesel’in sevilen belgeselleri, yeni bölümleri ile ekranlara gelecek

TRT Belgesel ekranlarında Ramazan Bayramı boyunca tarihten maceraya, yemekten kültüre kadar sevilen pek çok program yeni bölümleriyle izleyicilerin beğenisine sunulacak. “Ulak”, “Yüzer Evim”, “Ormanın Sırrı Karakulak”, “Şehirden Uzakta”, “Yiyeceğin Serüveni”, “Oyunbozan” ve “Tarihin Efsaneleri” programlarının yeni bölümleri bayramın ilk üç gününde TRT Belgesel ekranlarında olacak.

TRT’de müzik ziyafeti yaşanacak

TRT Müzik, sevilen sanatçılarla ve dillerden düşmeyen şarkılarla bayram sevincini ikiye katlayacak. 21 Nisan Cuma günü saat 19.30’da “Arşivden Bayram Özel”, 21.00’de “Akşam Sefası Bayram Özel” programlarının yayınlanacağı TRT Müzik’te ayrıca “Nostalji Konserleri” programı ile 22 Nisan Cumartesi saat 15.00’te İbrahim Tatlıses ve 23 Nisan Pazar günü saat 17.15’te Müslüm Gürses’in konserleri izleyicilerle buluşacak. 22 Nisan Cumartesi günü saat 21.00’de yayınlanacak “Metin Şentürk ile Gönülden Gönüle Bayram Özel” programında ise Metin Şentürk ve konuklarıyla hayata dair müzik dolu bir sohbet gerçekleşecek.

TRT Türk’te bayram coşkusu

“Hoş Geldin Ramazan Bayram Özel” programı, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olan 21 Nisan Cuma günü TRT Türk ekranlarında olacak. Bayram namazı ile başlayacak ve Süleymaniye Camii’nden canlı olarak gerçekleşecek olan programda birbirinden değerli akademisyenler, yazarlar, sanatçılar, müzisyenler ve oyuncular TRT Türk ekranlarından izleyicilerle buluşacak. Avrupa ve Asya’da yaşayan vatandaşlarımızın duygularının da iletileceği programda bayrama özel etkinler, ilahiler ve sohbetler gerçekleşecek.

TRT Türk’ün sevilen dizisi “Memleket Kreuzberg”un Ramazan Bayramı özel bölümü ise 22 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de ekranlara gelecek

Renkli içerikler TRT Kürdi ekranlarında

TRT Kürdi’de bayram boyunca birbirinden renkli içerikler izleyiciyle buluşacak. Bayramın ilk günü saat 23.15’te İranlı bir çağdaş halk müziği topluluğu olan “Rastak Müzik Grubu Konseri, 22 Nisan Cumartesi günü saat 20.15’te “Ozan”, 23 Nisan Pazar günü saat 20.15’te ise “Akustik Kürdi” programları TRT Kürdi’de olacak.

TRT Radyoları’ndan birbirinden özel programlar

TRT Radyoları, Ramazan Bayramı süresince özel içerik ve programlarla dinleyicisi ile olacak. TRT Radyoları’nda ve TRT bölge radyolarında Ramazan Bayramı’nın dini ve milli anlamdaki önemi dinleyici ile paylaşılacak.

Yorumlar (0)