TRT Müzik’te yeni yayın dönemi başlıyor

TV 20.10.2022, 12:06 20.10.2022, 16:40
TRT Müzik’te yeni yayın dönemi başlıyor

Müzik yayıncılığının köşe taşı TRT Müzik, yeni yayın dönemine yepyeni isimlerle ve yeni programlarıyla 22 Ekim itibarıyla başlıyor.

Türk Sanat Müziği’nden Türk Halk Müziği’ne, Pop’tan Caz’a, etnik müzikten evrensel müziğe ve dünyanın en ünlü sanatçılarının vereceği eşsiz konserlere kadar geniş bir yelpazede yer alan birçok yapımı müzikseverlerin beğenisine sunacak olan TRT Müzik, 22 Ekim’den itibaren yeni yayın dönemine başlıyor. Kültür mirasımızdan esinlenen yeni yapımlarıyla, müziği geleceğe aktarmanın ve anlatmanın yeni yollarıyla müzikte yeni bir dünyanın kapısı aralayan TRT Müzik, yeni yayın döneminde sevilen programlarının yanı sıra 20 yeni programı da müzikseverlerin beğenisine sunacak.

20’si yeni 47 program ekranlara gelecek

Yenilenen içerikler, renkli ve eğlenceli yapımlar, gençlerin nabzını tutacak programlar ve geleneğe sahip çıkan müzik-belgeseller hepsi ve daha fazlası TRT Müzik’in yeni yayın döneminde ekranlarda olacak. Yeni yayın döneminde seyirci ile buluşacak 47 programın 20’si yeni yapım olacak. Balkan ülkelerinin kadim şehirlerinde Türk kültüründen izler taşıyan şarkıların peşinden eşsiz bir yolculuğa çıkacak olan “Etno Balkan”, iki kıtayı birbirine bağlayan muhteşem şehir İstanbul’un güzelliğinin caz müziğine fon olduğu “İki Kıta Arası Caz”, sazların ruhunu ve ışığını yansıtacak olan “Gözeler”, bizim türkülerimizin Fatma Aydoğan ve Erhan Uslu’nun yorumlarıyla buluştuğu “Gönülde Bir” ve Türk Halk Müziği ile dünya müziğini buluşturan “İstanbul Düetrio” programları TRT Müzik’te ekranlara gelecek.

Esra İçöz ve İhsan Güvenç’in unutulmaz eserlere ses verecekleri “Senin Şarkın” programı, Türkü dostlarını heyecanlandıracak “Heybemdeki Türküler”, etkileyici ezgilerle yüksek dağlara doğru yol almak isteyenler için “Koliva ile Yüksek Dağlara Doğru”, izleyicilerini türkülerin doğduğu yere doğru muhteşem bir yolculuğa davet edecek olan “Türkü’nün Doğduğu Yer”, Buziki Orhan ile eğlenceli bir seyir sunacak olan “Orhan Osman ile Biz Bize” ve “Sahnemiz Sokak” programlarıyla TRT Müzik’ten unutulmaz nağmeler yayınlanacak. Ayrıca; Şükriye Tutkun ve Ali Osman Erbaşı ile Türk Halk Müziği’ne ait seçkilerin yer aldığı “Sade”, Serkan Çağrı’nın konukları ile müzik ziyafeti sunacağı “Serkan Çağrı Sahnesi”, Didem Dilara Avar’ın hem sunuculuğunu hem solistliğini yapacağı ve genç yetenekleri ekranlara taşıyacağı “Saklı Sesler”, “Muhammed Yıldırır ile Virtüozüte” ve “Nevbahar” TRT Müzik’in yeni yayın döneminde ilgi ile izlenecek yapımlar arasında yer alacak.

Yeni programların yanı sıra sevilen programların yeni bölümleri de dikkat çekici içeriklerle izleyiciye sunulacak. TRT Müzik, belleklerde iz bırakacak belgesellerin, TRT’nin muazzam arşivi taranarak oluşturulan eşsiz programların, dünya starlarının ses getiren konserlerinin ekranlara taşınacağı yeni bir sezonda tüm müzikseverleri ekranları başına davet ediyor.

Yorumlar (0)