TRT Müzik’ten yepyeni programlar

TV 06.12.2021, 12:17
TRT Müzik’ten yepyeni programlar

TRT Müzik, yüreklerin bam teline dokunacak ve müzik sevdalılarını ekran başına kilitleyecek yepyeni programlarını izleyicilerin beğenisine sunuyor. Yeni programlardan “Yürek Sazı” ve “Master Ritim” ilk bölümleriyle ekranlara gelirken “Kadının Senfonisi”, “Üç Yaren” ve “Sümer Ezgü ile Anadolu’dan Geldik” programları yeni bölümleriyle TRT Müzik ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Kadim türküler “Yürek Sazı”nda ekranlara geliyor

En sevilen eserleri, unutulmaz şarkıları yeni bir nefes, yeni bir dokunuşla sunacak olan “Yürek Sazı” programı, tüm müzik tutkunlarını TRT Müzik ekranına davet ediyor. Türkiye’nin sevilen ses ve saz sanatçıları Türkiye’nin başarılı virtüözü Cafer Nazlıbaş’ın konuğu oluyor.

Kadim türküleri ve eşsiz şarkıları kaliteli icralarla dinlemek, usta sanatçıların sazı ile doyumsuz bir müzik keyfi yaşamak isteyenler için ekranlara gelecek olan program, bu hafta Sevcan Orhan ve Cihan Orhan’ı konuk edecek, sazlar söze, sözler ezgilere karışacak. “Yürek Sazı”, ilk bölümüyle bu akşam saat 20.00’de TRT Müzik’te.

Enstrümanları konuşturan “Master Ritim” TRT Müzik’te başlıyor

Dünyanın farklı yerlerinde kendi kültürleriyle var olan sanatçıların duygularını müzik diliyle aktarmayı amaçlayan “Master Ritim”, deneyimli müzik adamı Burhan Öçal’ın sunumuyla her hafta TRT Müzik ekranında olacak. Farklı ritimleri bir araya getirip evrensel bir armoni yaratacak program, her hafta kendi alanının uzmanı olan enstrümantal müziğin dünyaca ünlü üstatlarını ağırlayacak.

Zamanın ve kültürlerin sınırlarını aşan bir armoniyi müzikseverlere sunmayı planlayan program, Olgu Kızılay ve Can Olgun’u ağırlayacak. “Master Ritim”, ilk bölümüyle 8 Aralık Çarşamba saat 23.15’te TRT Müzik’te izleyiciyle buluşacak.

TRT Müzik’te “Kadının Senfonisi”

Müziğin dili ve senfoni orkestrası aracılığı ile kadına duyarlılığı artırmak, sanat üreten kadınların görkemli ışığını yansıtmak için özgün bir içerikle ekranlara taşınan “Kadının Senfonisi”, Türk Halk Müziği’nin ve Türk Sanat Müziği’nin en nadide eserleri ile müzikseverlerin karşısında olacak.

TRT sanatçıları ve kadınlardan oluşan muhteşem bir orkestra ile müziğin sesini buluşturan programa oyuncu ve yazar İclal Aydın ile besteci- müzisyen Sema Moritz konuk olacak. Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde gerçekleşecek “Kadının Senfonisi”, 8 Aralık Çarşamba günü saat 22.45’te TRT Müzik’te.

Türkü sevdalıları ekran başına

Türkü sevdalılarını ekran başında buluşturacak yepyeni bir program olan “Üç Yâren”, binyılların içinden süzülüp gelen türkülerimizi usta sanatçılarla buluşturarak TRT Müzik ekranlarından türkü dostlarına seslenecek. TRT İzmir Radyosu sanatçıları Tuğba Ger, Selcak Kökşen Şahin ve Ali Çakar’ın muhteşem icraları ile gerçekleşecek “Üç Yâren” programı ekranlardan gönüllere türkülerin bin bir rengini yansıtırken ağırlıklı olarak Ege türkülerine yer verecek.

Bu toprakların ezgileri, geçmişten geleceğe taşınan sevda ateşi türküler ve usta sanatçıların buluşacağı “Üç Yâren”, 10 Aralık Cuma saat 20.00’de TRT Müzik’te.

TRT Müzik’e Anadolu’dan geldik

Emeğini türkülere dökmüş bir sanatçı, toplumumuzun geçmişten bu güne taşıdığı kültüre tanıklık eden türkülerimiz ve birbirinden değerli saz ustaları “Sümer Ezgü İle Anadolu’dan Geldik” programında buluşuyor.

Özgün yorumu ile türkülere renk katan Sümer Ezgü’nün sevilen türküleri seslendireceği ve birbirinden kıymetli konukları ağırlayacağı “Sümer Ezgü ile Anadolu’dan Geldik ”, Alanya’dan yayınlanacak bölümüyle 11 Aralık Cumartesi saat 15.45’te TRT Müzik’te.

Yorumlar (0)