TRT ortak yapımı 4 film festivalde yarışacak

TV 22.07.2020, 11:24 22.07.2020, 15:12
TRT ortak yapımı 4 film festivalde yarışacak

Sinema alanında düzenlenen en prestijli yarışmalardan biri olan 31. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Finale kalan 9 filmden, TRT ortak yapımı 4 uzun metrajlı film büyük ödül için yarışacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle bu yıl 3-11 Eylül tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması finalistleri belli oldu. Festivalde yarışacak filmler, Ali Karadoğan, İrfan Demirkol ve Zeynep Ünal tarafından yapılan ön değerlendirme sonucu belirlendi.

Finale kalan 9 filmden 4’ü TRT ortak yapımı

Finale kalan 9 uzun metrajlı film arasında TRT ortak yapımı; Faysal Soysal’ın “Ceviz Ağacı”, Eylem Kaftan’ın “Kovan”, Cihan Sağlam’ın “Uzun Zaman Önce” ile Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in “Omar ve Biz” olmak üzere 4 film yer alıyor.

Diğer finalistler arasında ise; Ümit Ünal imzalı “Aşk, Büyü, vs.”, Leyla Yılmaz imzalı “Bilmemek”, Mehmet Emin Yıldırım imzalı “Şair”, Onur Ünlü imzalı “Topal Şükran'ın Maceraları” ve Erkan Yazıcı imzalı “Uzak Ülke” bulunuyor.

Finalde yarışacak filmlerini, yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun başkanlığında, oyuncu Berkay Ateş, oyuncu Tuğçe Altuğ, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve sinema yazarı Uğur Vardan'dan oluşan jüri değerlendirecek.

31. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında “En İyi Film Ödülü”nü alan filme 50.000 TL, ilk filmlere verilen “Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü”nü kazanan filme ise 10.000 TL ödül verilecek. Toplam 13 ödülün verileceği yarışmada en iyi filmlerin, yönetmenin, oyunculukların, senaryonun, görüntünün, özgün müziğin, sanat yönetiminin, kurgunun değerlendirileceği sinema filmleri, sinema salonlarında gösterilecek.

Yorumlar (0)