TRT’den Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 87. yıl dönümüne özel içerikler

TV 26.12.2023, 10:06 26.12.2023, 13:35
TRT’den Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 87. yıl dönümüne özel içerikler

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 87. yılında özel içeriklerle TRT’de anılıyor.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın yazarı, şair ve mütefekkir Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 87. yıl dönümünde TRT tarafından hazırlanan özel içeriklerle anılacak.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatına dair özel içerikler TRT 1’de izleyicilerle buluşacak

TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii’nin Mehmet Akif Ersoy’un hayat hikayesini ekranlara taşıyan orijinal içeriği “Akif” dizisinin ilk bölümü, bu akşam saat 22.35’te TRT 1 ekranlarında olacak.

TRT 1 ekranlarında Millî Mücadele’nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikayesini konu edinen “Kurtuluş Hattı” filmi ekranlara gelecek. Atatürk'ün Nutuk'ta özellikle teşekkür ettiği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatından esinlenilen Kurtuluş Hattı, yarın akşam saat 22.35’te TRT 1’de ekranlara gelecek.

TRT 2’den Mehmet Âkif Ersoy’un vefat yıl dönümüne özel programlar

Furkan Çalışkan, Aykut Ertuğrul ve Erkan Şimşek’in, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserlerini konuşacakları “Kelimeler ve Şeyler - Mehmet Akif Ersoy” programı yarın saat 11.30’da TRT 2’de yer alacak. Prof. Dr. İsmail Kara, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı dönemi ve marşta işlenen düşüncelerin arka planını yorumlayacağı “Bir Hilal Uğruna İstiklal Marşı” 26-29 Aralık tarihleri arasında her gün saat 13.00’te TRT 2’de ekranlara gelecek.

Beşir Ayvazoğlu’nun edebiyat tarihimizin iki önemli ismi Yahya Kemal Beyatlı ve Mehmet Âkif Ersoy'u anlatacağı “Beşir Ayvazoğlu ile Zamanlar ve Mekanlar”, yarın akşam saat 17.00’de TRT 2 ekranlarında olacak. Mehmet İpşirli, Coşkun Yılmaz ve Alim Kahraman’ın milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u konuşacakları “Tarih Söyleşileri” programı ise yarın akşam saat 20.00’de TRT 2’de izleyicilerle buluşacak.

Mehmet Âkif Ersoy'un hayatı “Akif” belgeseliyle ekrana gelecek

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Âkif Ersoy'un çocukluk yılları ile hayatından kesitlerin anlatıldığı “Âkif” isimli belgesel, yarın saat 15.30’da TRT Avaz’da, aynı gün saat 18.10’da TRT Belgesel’de, saat 22.30’da ise TRT Türk’te izleyicilerin beğenisine sunulacak.

TRT Türk ekranlarında ayrıca İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un mücadele, fedakarlık ve hüzün dolu yaşamının öyküsünün anlatıldığı “Korkma” isimli mini dizi, bu akşam ve yarın akşam saat 23.30’da ekranlara gelecek.

TRT Kurdi ekranlarında ise Mehmet Akif Ersoy'un yaşamının konuklarla birlikte değinileceği Rengên Jiyanê (Sabahın Sesi) programı yarın saat 10.00’da, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamını, eserlerini ve mücadelesini ekranlara taşıyacak olan TRT Kurdi özel yapımı “Mehmet Akif Ersoy Belgeseli” ise aynı gün saat 17.25’te TRT Kurdi ekranlarında olacak.

Mehmet Akif Ersoy’u anma videosu gün boyunca TRT Çocuk’ta

TRT Çocuk, Kurtuluş Savaşı’nın ardından kahraman ordumuza ve Türk milletine hitaben İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Âkif Ersoy için özel bir video yayınlanacak. Mehmet Âkif Ersoy’u anma videosu gün boyunca TRT Çocuk ekranında izleyicilerle buluşacak

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve yaşadığı dönemi konu alan “Devler Ardında Karınca Adımları” belgeseli yarın saat 11.00’de TRT Eba İlkokul, saat 14.00’te TRT Eba Ortaokul ve saat 20.30’da ise TRT Eba Lise’de ekranlara gelecek.

“Akif Makamı” TRT Müzik’te

Mehmet Âkif Ersoy’un musikişinas yönüne ve sevdiği eserlere değinen “Akif Makamı” programı yarın akşam saat 16.00’da TRT Müzik’te ekranlara gelecek.

TRT Radyolarında da günün anlam ve önemine özel içerikler, konukların katılımıyla dinleyicilerle buluşacak.

Yorumlar (0)