TRT’den Türk yapımcılara büyük destek

TV 05.08.2020, 10:11 05.08.2020, 14:27
TRT’den Türk yapımcılara büyük destek

TRT, dünyanın en güçlü yapımcılar ağı EAVE (Avrupa Görsel-İşitsel Girişimciler Organizasyonu) ile önemli bir iş birliğine imza atıyor. Türkiye’den seçilen bir yapımcı, TRT bursu ile 12 ay sürecek 2021 EAVE eğitim ve toplantılarına katılacak. Bu önemli organizasyona katılmak isteyen yapımcılar, başvurularını 31 Ağustos’a kadar trt12punto.com adresinden yapabilecek.

Dünyanın en güçlü yapımcılar ağı EAVE ile iş birliği yapan TRT, Türk yapımcılara büyük destek sağlayacak. Geçtiğimiz günlerde 2’ncisi düzenlenen “12 Punto TRT Senaryo Günleri”ndeki özel sunumda EAVE CEO’su Kristina Trapp ile TRT Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk Güven’in duyurusunu birlikte yaptığı iş birliğiyle başvurular sonucunda Türkiye’den seçilen bir yapımcı EAVE TRT bursu almaya hak kazanacak. Yapımcılar, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar trt12punto.com adresinden bir yıl sürecek EAVE TRT bursu için başvuruda bulunabilecek. 2021 EAVE eğitim ve toplantılarına katılmaya hak kazanan yapımcı, bir yılın sonunda EAVE mezunu olacak.

EAVE mezunu olmak bir yapımcıya ne kazandırıyor?

EAVE mezunu olmak bir yapımcı için uluslararası film kuruluşlarının yöneticileriyle, farklı ülkelerden yapımcılarla, satış-dağıtım ajanslarının direktörleriyle ve film festivalleriyle ilişkilerin sürdürüldüğü bir networke dahil olmak anlamına geliyor. Film ve televizyon endüstrisinde çalışmakta olan, uluslararası ortak yapımlar konusunda bilgisini ve deneyimini arttırmak isteyen bütün yapımcılar EAVE TRT bursuna başvurabiliyor. Adaylar geliştirmekte oldukları bir kurgu, belgesel ya da TV dizisi projesi ile başvurabildikleri gibi projesiz de başvurabiliyor.

Başvuru süreci nasıl ilerleyecek?

EAVE TRT bursuna başvurmak isteyen yapımcıların 1-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında trt12punto.com adresinde yer alan Başvuru Formu’nu doldurmaları ve başvuru için gerekli bütün belgeleri [email protected] adresine iletmeleri gerekiyor. Belgelerinde eksik olan başvurular kabul edilmeyecek. Başvuruda bulunan yapımcılar belgelerinin eksiksiz olarak ulaştığını ise (312) 463 24 61 telefon numarasından teyit edebilecek.

Gelen başvurular arasından TRT tarafından 5 başvuru seçilecek. EAVE, seçilen adaylarla mülakatlar gerçekleştirecek ve 2020 yılının aralık ayında EAVE TRT bursunu kazanan yapımcıyı seçecek.

Yorumlar (0)