TRT’nin televizyon ve radyo kanallarında 23 Nisan coşkusu yaşanacak

TV 20.04.2023, 14:47 20.04.2023, 14:48
TRT’nin televizyon ve radyo kanallarında 23 Nisan coşkusu yaşanacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TRT’nin özel içerikleriyle kutlanacak. Bayrama özel hazırlanan yayınlarla, TRT’nin televizyon ve radyo kanallarında 23 Nisan coşkusu yaşanacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ekranlarında bir şölene çevirmeyi hedefleyen TRT, televizyon ve radyo kanallarında çocuklar için özel içerikler hazırladı. Çocukları birbirinden renkli etkinliklerin beklediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da TRT televizyon ve radyolarında coşkuyla kutlanacak.

Bayram coşkusu “TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği”nde yaşanacak

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ‘Dünya Çocukları Türkiye İçin Tek Yürek’ mottosuyla hayata geçirilecek olan “45. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği”, Türkiye dahil 25 ülkenin yanı sıra İstanbul’da eğitim gören 100 depremzede çocuk ve Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’dan gelen yüzlerce çocuk ve aileleri bir araya getirecek. İstanbul Başakşehir Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek etkinlikte birbirinden keyifli deneyimlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşanacak. “45. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği” gala programı 23 Nisan Pazar saat 13.30’da TRT 1, TRT Çocuk, TRT Türk ve TRT EBA kanallarından ortak yayınla ekranlara taşınacak. Aynı yayın saat 15.15’te ise TRT Avaz ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak yayınlanacak “3’te 3” bilgi yarışmasında bu defa yarışmacı koltuğuna çocuklar oturacak. TRT 1 dizilerinin sevilen çocuk oyuncularının yarışmacı olarak katılacağı programda kazanılan ödüller depremden etkilenen çocuklara bağışlanacak. “3’te 3 23 Nisan Özel”, 23 Nisan Pazar saat 17.20’de TRT 1’de ekranlara gelecek.

23 Nisan’a özel içerikler TRT 2’de ekranlara gelecek

TRT 2, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özenle hazırladığı içeriklerini çocuklarla buluşturacak. “Opera Dünyası” programının bu bölümünde oyunların daha renkli olduğu “Çocuk Oyunları”, 23 Nisan Pazar günü saat 08.45’te TRT 2 ekranlarında anlatılacak. Mahir Güven’in konuğu ressam Yalçın Gökçebağ ile Pieter Bruegel’in “Çocuk Oyunları” tablosunu ele aldığı “Bir Resim Bir Hikaye” ise aynı gün saat 09.15’te ekrana gelecek. Gülten Dayıoğlu’nun konuk olduğu “Hülya Koçyiğit ile Film Gibi Hayatlar” programı saat 12.00’de izleyiciyle buluşacak. Saat 18.15’te yayınlanacak “Yeryüzleri” programında, 8 yaşındaki piyanist Nisan Öksüz ve çizme yeteneği olan Cem Önay’ın hikayesi ekrana gelecek. 23 Nisan Pazar günü saat 21.00’de yayınlanacak “Tarihin Ruhu” programının bu bölümünde 1945-1950 arasında çekilmiş Ulusal Egemenlik Bayramı görüntüleri incelenecek.

Birbirinden renkli içerikler 23 Nisan’da TRT ekranlarında izleyiciyle buluşacak

3. TBMM binasının oluşum aşaması, ortaya çıkışı, zor koşullarda harcanan emek ve malzemelerin tanıtımıyla Cumhuriyet tarihimizi belgelemeyi hedefleyen “Kıymetli Bir Bina Öyküsü”, 23 Nisan Pazar saat 10.30’da TRT Belgesel’de, saat 12.00’de ise TRT Avaz ekranlarında yayınlanacak. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ve ulusal egemenliğin kazanılmasının yüzüncü yılında Cumhuriyetin birikimleri tarihsel süreçle birlikte “Bugün 23 Nisan” programında hatırlatılacak. “Bugün 23 Nisan” 23 Nisan Pazar saat 18.20’e TRT Belgesel’de izleyiciyle buluşacak.

TRT Haber ekranlarında “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 1. Meclis Özel Yayını”

Prof. Dr. Hale Şıvgın ve Prof. Dr. Seyfi Yıldırım katılımıyla saat 12.00’de canlı yayınla ekrana gelecek.

TRT Müzik ekranlarında ise “Serkan Çağrı Sahnesi” programı, Serkan Çağrı ve konuklarıyla klarnet eşliğinde şarkılar 23 Nisan özel bölümüyle saat 22.00’de ekrana gelecek.

Rafadan Tayfa ekibinin, Göbeklitepe'de atıldıkları gizemlerle dolu maceraları konu edinen "Rafadan Tayfa Göbeklitepe" filmi, TRT Türk ekranlarında minik izleyicisiyle buluşacak. Dünyanın bilinen ilk tapınaklarının bulunduğu Göbeklitepe'nin, ilk kez bir animasyonla anlatıldığı film, 23 Nisan saat 08.45’te TRT Türk’te ekranlara gelecek.

TRT Çocuk’tan 23 Nisan’a özel 123 yeni bölüm

TRT Çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sevilen çizgi filmlerinin yeni bölümlerini çocuklara armağan ediyor. 21 Nisan’dan itibaren kanalın yeni içerikleri “Kukla Stüdyosu” ve “Mannu”nun yanı sıra “Kehribar ile Boncuk”, “Katuri”, “Niloya”, “Aybek”, “Sagun”, “Ekip: SİBERAY”, “Yusufname”, “Kaptan Pengu ve Arkadaşları”, “Doru”, “Z Takımı”, “Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu” ile “Dennis ve Gansher”ın yepyeni bölümlerini de ekrana gelecek.

TRT Radyoları’nda 23 Nisan doyasıya yaşanacak

Ulusal ve bölgesel yayın yapan bütün TRT Radyoları bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlayacak. Bu kapsamda bütün radyo kanalları gün boyunca hazırlayacakları içerikleri günün önem ve anlamına uygun söz ve müziklerden oluşturacak. Ayrıca TRT TSR Radyo ve TRT Memleketim FM’de “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Programı” 23 Nisan Pazar saat 11.05 ve 19.20 dinleyicilerle buluşacak.

Yorumlar (0)