Yeşilçam klasikleri Netflix'te!

TV 07.06.2021, 09:52 07.06.2021, 16:11
Yeşilçam klasikleri Netflix'te!

Netflix Türkiye, Yeşilçam klasiklerini izleyiciyle buluşturmak için yeni bir adım attı. Platform, kataloğuna Dert Bende, Fatmagül’ün Suçu Ne ve Şoför Nebahat filmlerini de ekleyecek. Filmloverss haberine göre üç film 25 Haziran'da Netflix'teki yerini alacak.

  • 1973 yapımı, başrollerinde başrollerinde Türkan Şoray, Mesut Engin ve Murat Soydan'ın yer aldığı Dert Bende filmi aynı adama âşık olan iki kız kardeşin iç içe geçen aşk hayatlarını konu alıyor. Aralarından biri evlenmeye karar verdiğinde ise işler iyice karışıyor. Filmin yönetmenliğini Orhan Elmas üstlendi.
  • 1986 yapımı Süreyya Duru imzalı, senaryosunu Vedat Türkali'nin kaleme aldığı Fatmagül’ün Suçu Ne filmi dört adamın tecavüzüne uğradıktan sonra kanunlar uygun gördüğü için kendisine tecavüz eden kişilerden biriyle evlendirilen Fatmagül'ü konu alıyor. Bu karar, Fatmagül’ü yeni bir şiddet ve istismar döngüsünün içine hapsediyor. Hikayesi dizi olarak da çekilen Fatmagül'ün Suçu Ne?'nin filminde Hülya Avşar, Aytaç Arman, Salih Balık, İhsan Yüce, Menderes Samancılar gibi isimler yer alıyor.
  • 1970 yapımı, Süreyya Duru imzalı Şoför Nebahat'ın başrollerinde ise Fatma Girik, İzzet Günay, Münir Özkul, Metin Serezli, Oya Peri gibi isimler yer alıyor. Film, babasını kaybettikten sonra hem borçları ödemek hem de ailesinin geçimini sağlamak için babasından kalan arabayla dolmuş şoförlüğüne başlayan Nebahat'i anlatıyor.

Yorumlar (0)