Elektronik atıklarınız TEGV’de eğitime destek olsun!

YAŞAM 04.06.2021, 21:21 05.06.2021, 15:39
Elektronik atıklarınız  TEGV’de eğitime destek olsun!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her türlü Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaları (AEEE) konusunda Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğiyle devam eden Atma Bağışla Projesi ile evde, okulda ve işyerinde kullanılmayan elektronik atıkları geri dönüşümle eğitime kazandırarak hem çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor, hem de eğitimle güçlenmiş toplum hayaline gönüllülerini ortak ediyor.

3.000’den fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği

2017 yılından bu yana devam eden proje ile hem çevreyi koruduklarını, hem de çocukların eğitimine destek olduklarını belirten TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, “Çocuklarımız için geleceğe dönüşen bu projeyi sürdürmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Atma Bağışla projemizin önemli bir yönü de Birleşmiş Milletler Küresel Kalkınma Amaçlarının 6’sıyla doğrudan ilişkili olması. Bu projeyle bir yandan daha yaşanabilir dünya hedefine hizmet ederken, diğer yandan çocuklarımızın eğitimine destek vermek üzere alternatif kaynak yaratıyoruz. Projemiz kapsamında 4 yılda 250 tonu aşkın elektronik atık geri dönüştürüldü ve elde edilen gelirle 3.000’in üzerinde çocuğumuz, nitelikli eğitim desteğine kavuştu. Bireysel bağışçılardan bugüne kadar 8.500’den fazla kargo ile e-atık taşındı. Aynı zamanda 200’den fazla kurumsal bağışçı projeye destek verdi. Dünya Çevre Günü’nü kutlarken, bağışçılarımıza ve çevreye duyarlı tüm kurumlara ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir ışık da siz tutun!

Bağışlanan elektronik atıklar, PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor ve elde edilen değer, imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor. Elektronik atıkların yanı sıra çalışır durumda olan cihazlar ise TEGV tarafından incelendikten sonra alınan onay karşılığında vakıf envanterine kaydedilerek, TEGV’in Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında kullanılmak üzere muhafaza ediliyor.

Siz de cep telefonu, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, elektronik devre kartları gibi çalışan veya çalışmayan tüm elektronik atıklarınızı paketleyip ‘902513042’ kodu ile PTT şubelerine teslim ederek çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlayabilir, onların geleceğine ışık tutabilirsiniz.

Yorumlar (0)