Sezon finalleri gibi bayram

YAŞAM 14.05.2021, 10:35 14.05.2021, 16:37
Sezon finalleri gibi bayram

Ramazan bayramınız kutlu olsun. Ziyaretlerin olmadığı, iki aile kabristanı arasında üç saatlik İstanbul trafiği yaşamadığın, mahallenin çocuk çoluğunun zillere basmadığı, evde madlen çikolata, badem şekeri ve likör olmayan bayram. Davulcular bile yok tanımadığınız. Görüntülü tebrikler, aile bayramlaşmaları var bu bayram. Harçlıksız bebelere bayramlık bile giydirmedik. Bayram temizliği, kristal şekerlik yıkama, para bozdurma işleri yapılmadı. İşte adı bayram ama kapanma gölgesinde geçiyor bu sene. Pek tatsız, bol özlemli.

Televizyon ekranları da cansız. Eskiden bayramları ekranda bir çoşku olurdu. Uzun zamandır kanallarda bayramı özel kılan programlar yayınlanmıyor. Diziler yaz sezonuna finallerle girmeye başladı. Sefirin Kızı bu hafta final yaptı. Baraj dizisi de aynı şekilde. Doğduğun Ev Kaderindir apar topar bitti. Sezonlardır seyirciye sıkıntı yaşattı. Bu kadar da olmaz dediğimiz, her musibet başlarına geldi. Öyle bir final yaptı ki çabuk çabuk bitirelim güzelce bir son yazalım toparlayalım demişler ama pek olmamış. Şimdi bakalım yeni nesil yaz dizileri başlayacak mı? Eğer ülkece aşılama ve normalleşme çabalarımızda düzlüğü görecek olursak kimse televizyon falan izlemez. Kendimizi dışarı vuracağımız bir yaza kavuşmak istiyoruz artık. Elimizde kumanda koltuk, pike, pijama yapmaktan sıkıldık doğrusu. Yeniden başlanan diziler gibi hayatı baştan sona irdeledik bitirdik şimdi silkelenme zamanı.

Sahilde bir yürüyüş. Dostlarla bir sofra. Denize karşı bir demli çay. Balkonda ailece bir kahve. Irmak kenarında balık, salata, kavun, peynir, rakı. O kadar hasretle sohbet etmek istiyoruz ki artık ailemizle, sevdiklerimizle. Sanıyorum ki kimse dizide ne oldu? desin. Bir müddet kimse eline kumanda almayabilir. Yeni yayın dönemininde kanallar bu ihtimale göre yeni kan bazı programlarla hayatımıza girmeye çalışmalılar. Hepinize uçuş uçuş son evde kalma günleri diliyorum. Umarım bu son olacak. Tedbirli ama yasaksız, antikorlu ama vaka sayısız günler artık yakın. Yazlık maskelerinizi hazırlayın. Evden çıkıp hayata karışacağımız bir yaz olsun.

Hepinize iyi bayramlar diliyorum. Bol şekerli. Ailenizle, dostlarınızla mutlu mesut…

Yorumlar (0)