21 Haziran Güneş Tutulması neler getirecek?

Hande Kazanova 21 Haziran Güneş Tutulmasını değerlendirdi.

ASTROLOJİ 17.06.2020, 17:13 17.06.2020, 17:19
21 Haziran Güneş Tutulması neler getirecek?

21 Haziran saat 09:41’de Yengeç burcunun ilk derecesinde bir Halkalı Güneş Tutulması gerçekleşiyor! Ay Dünyamızdan uzakta olduğu için küçük görünecek ve Güneş diskini kapatamadığı için sanki güneş’in ortasına yerleşmiş gibi duracak, tutulmanın etrafındaki sarı hare ( ateşten çember), güneşten görünen kısımdan gelecek. İşte buna Halkalı tutulma diyoruz.

Aynı gün ve aynı derece üzerinde gerçekleşen tutulmalar Metonik seriye aittir. Yani bu serinin en son ne zaman olduğuna bakarsak 21 Haziran 2001 yılında ve 21 Haziran 1982 yılında aynı gün ve aynı derecede olduğunu görüyoruz. Bu dönemlerde neler yaşadığımıza bakarak bu tutulmayla ilgili bilgiler edinebiliriz.

Bir diğer bilgi bu tutulma serisi her 18 yılda bir gerçekleşen 137 saros serisine ait. 4 Kuzey serileri zor bir seridir. Engeller, kopuşlar, ayrılıklar, illüzyonlar, kişiyi bloke eden olaylarla bağlantılıdır. Kişi kendi gücünü yanlış değerlendirebilir. Raphael’ e göre havada ve hava durumunda değişiklikler bu tutulma derecesiyle bağlantılıdır.

21 Haziran 2020’de gerçekleşen tutulma  Kuzey Hindistan, Afrika, güney Pakistan ve Çin üzerinde etkili olacak. Tutulma buralarda etkili olacağı için bu ülkelerde önemli olaylar bekleyebiliriz.

Bu yazın 2. Tutulması olan halkalı Güneş tutulması ve 05 Temmuz’daki Ay tutulması YENGEÇ- OĞLAK HATTINDAKİ SON TUTULMALAR, son 1.5 yıldan beri gerçekleşen BU ENERJİLER bu tutulmalarla beraber TAMAMLANIYOR!

Yengeç Burcu Astrolojide,  ev, aile yuva kurma, yerleşim, ulusal, milli temalar, güvenlik, esnaflık, otelcilik,  emlak işçileri, tarım, çevrecilik, bahçeçilik, ormancılık, yiyecek içecek sektörü, tedarikçiler, restoran işletmeciliği, dükkanlar, aile işletmeleriyle ilgilidir. Yine deniz ve sularla bağlantılı ticaret, aile içi anlaşmalar veya anlaşmazlıklar, aile içi roller, aile planlaması, evlilik müessesesi, evle ilgili konuları kapsar. Ulusal konular, güvence konuları, ulusların güvenliklerine daha fazla önem verdiği zamanlar yengeç burcundaki tutulmalarla alakalıdır. Milli savunmada bu burçla ilişkilendirilir. Bu alanlarda hareketlilik görülebilir. Yine Finansal astrolojide Yastık altı yatırımlar Yengeç burcuyla bağlantılıdır.

Yengeç burcu Öncü bir burç olduğu için bu tutulmanın etkilerini daha çabuk ve hızlı göreceğiz. Dünya astrolojisinde Öncü burçta tutulmalar yabancı ülke ilişkilerini sıkıntıya sokabilir, politikada değişimler, uluslarası ticaret bu tutulmadan nasibini alabilir.

Su elementindeki tutulmalar, sular, denizlerle, bu yoldan gelecek doğal felaketler, aşırı yağışlar, seller, toprak kaymalarıyla bağlantılıdır. Suların taşması ve problemler olması bu süreçte tarıma sıkıntı getirebilir. Nehir suların taşması, likit ve sıvılarla gelen hastalıklar, bulaşıcı salgın hastalıklar, işçi sınıfının zorlanması yine su elementindeki tutulmalarla bağlantılıdır.

Bu tutulmanın etkilerine geçmeden önce  05 Haziran’da başlayan ay tutulmasının, 05 Temmuz’da gerçekleşecek olan Ay tutulmasının, tam ortasında bu tutulmayı yaşayacağız. Tutulma zamanları sismik hareketliliği, depremleri arttırabilir. Astrolog H.S Green’e göre sabit burçların ve özellikle Akrep ve Boğa burçlarının depremlerle ve yer hareketliliğiyle büyük bağlantısı vardır. Bir de öncü burçların ilk derecelerinin depremlerle bağlantısı olduğu bilinir. Koç Burcu 1. Evi, Yengeç burcu 4. Evi, Terazi burcu 7.evi, Oğlak burcu 10.evi yönettiği için haritanın ana akslarını çalıştırır. Değişken burçların çok fazla etkisi yoktur ama tüm değişken burçlar içinde Balık burcunun depremler ve yer hareketliliğiyle bağlantısı diğer değişken burçlara göre fazladır.

14 Haziran’da hem Türkiye Bingöl, hem de Japonya’da 1 saat arayla oluşan depremlerde Mars- Neptün balık kavuşumunun devrede olduğunu görüyoruz. Yine bir bilgi daha ekleyecek olursak depremin oluştuğu zamanlarda genellikle yükselen burcun Akrep olma olasılığı da fazladır. 14 Haziran’da 17:24’de Bingöl’de gerçekleşen 5.7 şiddetindeki depremin olduğu an 26 derece Akrep burcu yükseldiğini görüyoruz. Ay ve mars kavuşumunun 4. Evde olması dikkat çekici. İlgilenenler için hemen aşağıda haritasını bulacaksınız.

Dengesizlik söz konusu

Şimdi gelelim 21 Haziran’da oluşan tutulmanın açılarına bu tutulmanın en etkili teması Satürn’le olan açısı.  Güneş ve Ay’ın satürn’le açısı yapmamız gerekenle, yapmak istediklerimiz arasında kalacağımız ikircikli ve stresli durumları gösteriyor. 150 derecelik açı stres ve gerginlik yaratan zor bir enerjidir. Hastalık yaratan, fiziksel yorgunluklarla, içinden çıkmakta zorlanılan durumları kapsar.  Bir aile üyesinin sağlığıyla ilgilenme, bakımını üstlenmeyi gösterebilir. Evimize, güvenliğimize ekstra ilgi göstermeyi anlatabilir.

Kendi kişisel hayatınla yapmak zorunda oldukların arasında kalma enerjisidir. Ekstra sorumluluklar, yükümlülükler bizleri zorlayabilir. Eğer bir iş karşımıza gelirse, özel hayatımızda bir şeyleri kaybettiğimizi veya kaçırdığımızı düşünebiliriz. Özel hayatımıza odaklandığımızda tam tersi iş  alanlarımızda böyle hissetmemize neden olabilir. Bu kadar stres hastalıkları, fiziksel yorgunlukları karşımıza getirebilir. Bu dönem sorumluluklarımızı ertelememeye çabalamalıyız. Çok çalışarak, sabırlı olarak, disiplinli hareket ederek bu enerjiyi üzerimizden atabiliriz. Kendimizi kontrol etmek ve sabırlı olmak kolay olmasa bile, bu tutulmada bizim için önemli konuları öncelikli olarak ele almalı ve konuyu tamamlamalıyız. Bazı konuları tekrar tekrar ele almamız gerekebilir. Merkür’le beraber tam 5 gezegenin geriliyor olması bunu bize gösterecek!

Tutulma anının haritasına baktığımızda Aslan burcu yükselmekte olduğunu görüyoruz. Yani bu tutulmada idarecilik ve yönetim becerisi önem kazanıyor. Yükselen Yöneticisi Güneş Yengeç burcunda ve kendi öz burcunda olan Ay’la 11. Evde kavuşumda. 11. Ev meclis, mecliste alınacak önemli kararlar, bazı kararların yeniden gözden geçirilmesi, yeni yasalar, yasama organlarıyla ilgili kararları, organizasyonları, müttefiklerle ilgili gelişmeleri hareketlendirecek. Sağlık ve iş alanından zor açıda bulunan satürn pandemi ve sağlıkla ilgili konularda dikkatli adımlar atılması gerektiğini vurgulayabilir. İşçiler, çalışanlar, sendikalar, sağlık sektörü, belediyeler ve çalışanları, ordu, asker, donanmayla ilgili konularda bazı önemli kararlar, tamamlanması gereken konular  stres ve ikircikli durumlar yaratabilir. Ekonomik yönden bazı belirsizliklere ve karmaşalara dikkat edelim. Venüs’ün bu tutulma sırasında tepe noktamızda geriliyor olması, önümüzdeki günlerde dış ülke imajımızda zorlanmaları karşımıza getirebilir.

Bu tutulma Türkiye Haritasının 12. Evde gerçekleşecek. 12. Ev hastane, hapishane, suçlular, casuslar, bir ülkenin gizli düşmanları, arkamızdan iş çevrebilecek olaylar, tecrit edilme, sosyal yardımlaşma, dernekler, tarikatlar, gizli derneklerle bağlantılıdır. Bu alanlarda hızlı gelişmeler olabileceği gibi, bazı konuların yeniden ele alınması söz konusu olabilir. Bu yüzden tutulma haritasını da işin içine katarsak bu dönemde bizimle uğraşan ülkelere, terör gruplarına karşı dikkatli olmalıyız! Arkamızdan iş çevrilme olasılığı yüksek görünüyor!

Olumlu tarafına bakacak olursak bu tutulmada işbirlikleri ve güçlü ortaklıklarda kurulabilir. Bazı önemli projelerin hayata geçirilmesi önemli olacak.

Özetleyecek olursak; Güneş tutulmaları yeniliklerle başlangıçlarla alakalıdır. Yeni bir sezonla birleşen bu tutulmayla beraber hayatımıza olumlu yönleri çekmek, alışkanlıklarımızı yeniden ele almak ve yapılandırmak için bu tutulmadan faydalanalım. Yengeç burcu Ay tarafından yönetilir ve duygusal med cezirlerle bağlantılıdır. Bu dönemde duygularımız bizi yönetebilir. Merkür’ün de gerilediğini hesaba katarsak alınganlıklardan, yüksek duygusal tepkilerden uzak duralım.  Şifa enerjisini hayatımıza almak, beslemek ve beslenmek önemli olurken, ruhumuzu, kendimizi ve çevremizi affetmenin, bağışlamanın, şefkatin ve sevginin enerjisiyle sarmayı ve beslemeyi unutmayalım… Bu dönem karşımıza ne gelirse gelsin ani kararlardan, adımlardan, yeniliklerden ziyade tamamlama enerjisini harekete geçirelim… Yarım kalan meselelerin üzerine eğilmek için şahane bir süreç…

Yorumlar (0)