Aretha Franklin'in hayatını anlatan diziye ailesinden tepki

DİZİ 23.03.2021, 13:11 23.03.2021, 16:25
Aretha Franklin'in hayatını anlatan diziye ailesinden tepki

ABD'de National Geographic kanalının yayınlamaya başladığı, efsanevi şarkıcı Aretha Franklin'in hayatını anlatan "Genius: Aretha" adlı dizi, Franklin'in ailesi tarafından protesto edildi.

Franklin'in ailesi, dizinin yapım sürecinde kendilerine danışılmadığını belirterek, izleyicileri diziyi boykot etmeye çağırdı. "Genius: Aretha" isimli yapımda, Aretha Franklin'i 34 yaşındaki ödüllü İngiliz oyuncu Cynthia Erivo canlandırıyor.

Kanaldan yapılan açıklamada, dizi için gerekli izinlerin alındığı ifade ediliyor. Franklin'in eserlerine ilişkin mülkiyet hakları, sanatçının vasiyeti üzerindeki tartışmalar nedeniyle ailesinden bağımsız bir yasal statüye sahip.

"Soul müziğin kraliçesi" olarak anılan Franklin'in torunu Grace, ailesi ve arkadaşlarıyla paylaştığı TikTok klibinde, National Geographic dizisini "saygısızlık" olarak nitelendiriyor ve yapım aşamasında görüşlerinin alınmadığını şu sözlerle ifade etti; "Büyükannemin biyografisinde bizlere de danışılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. En yakınındakilerle konuşulmadan hazırlanan bir biyografide doğru bir tasvir ortaya koymak mümkün değil.

"Dizinin yapımcılarına defalarca kez ulaşmaya çalıştık ancak bizimle çalışmayacaklarını söylediler. Bu filmi desteklemiyoruz ve sizlerden de boykot etmenizi istiyoruz."

Yorumlar (0)