George Orwel’ın efsane kitabı 1984 dizi oluyor

DİZİ 14.01.2021, 09:39 14.01.2021, 14:27
George Orwel’ın efsane kitabı 1984 dizi oluyor

George Orwel'ın bilim kurgu klasiği 1984, çizdiği distopik gelecek tüm zamanların en çok beğenilen kitapları arasında yer almayı sürdürüyor.

Bu eserin 5 bölümlük mini dizisi için harekete geçildi. Ancak mini dizi için direkt olarak 1984 romanı değil, kaynak olarak Orwell’in klasik romanından uyarlanan aynı adlı tiyatro oyunu alınacak.

Apple TV+’ta izleyici ile buluşan Dickinson dizisinin arkasındaki yapım şirketi olan Wiip, Robert Icke ve Duncan Macmillan‘ın yaratıcısı olduğu tiyatro oyununu beş bölümlük bir mini diziye uyarlamak için hazırlıklara başladı.

Filmloverss’ın haberine göre; Icke ve Macmillan uyarlama hakkında yayınladıkları ortak açıklamada; “Gözetlemenin, ‘yalan haber’in ve gerçeğin çürümesinin bu bölünme çağında dünya demokrasi ve hükûmeterle boğuşurken Orwell’in başyapıtının ivediliği inkâr edilemez” ifadelerini kullandı.

İkili insanların ekranlarında gördüklerine, pencereden gördüklerinden daha fazla inandığı bu toplum portresinin uyarlaması için televizyonun ideal olduğunu söylerken bu başyapıtın içinde olduğumuz zorlu dönem hakkında neler söyleyebileceğini keşfedecekleri yeni, cesur bir versiyon hazırlayacaklarını ifade etti.

Yorumlar (0)