Kopuk'ta kim kimdir?

DİZİ 27.01.2024, 11:07 27.01.2024, 15:48
Kopuk'ta kim kimdir?

Yapımcılığını Med Yapım’ın, yönetmenliğini Koray Kerimoğlu’nun üstlendiği, senaryosunu Deniz Karaoğlu, Fuat Mete, Özden Selim Karadana'nın birlikte kaleme aldığı “Kopuk” ilk bölümüyle bu akşam 20.00’de FOX ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Kaan Yıldırım, Biran Damla Yılmaz, Seray Kaya, Sarp Akkaya, Beren Gökyıldız, Edip Tepeli, Engin Alkan, Kadir Çermik, Melisa Doğu, Sahra Şaş, Mustafa Açılan, Evliya Aykan, Merve Çağıran, Cem Söküt, Atakan Yarımdünya, Güneş Hayat ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi birbirinden başarılı isimler rol aldığı dizi; hiçbir iyiliğin cezasız kalmadığı bir dünyada oyunu tersine çevirmenin hala mümkün olduğunu anlatıyor. Ferhan (Kaan Yıldırım) rüşvetçilerin, dolandırıcıların, hak edilmeden yapılan vurgunlarla zengin olan insanların parasını çalar ve bu parayla mahallesindeki yoksul gençlere el uzatır, onları okutup ailelerine yardım eder. Hiç beklenmedik bir ölüm onun bütün yaşamını sarsacaktır. Bu olay onu sadece idealleriyle değil aşkıyla da sınayacak, bu sınavı vermenin yollarını arayacaktır. Haksızlıklarla yalnızca Ferhan olarak savaşamayacağını anlayınca, Orhan kimliğine bürünür. Böylece Ferhan, mahallesinde sevdiği ancak uzak durması gerektiği Müjde’nin (Seray Kaya) babası ile mücadele ederken, avukat Orhan’ın da yolu mahalleyi ele geçirmeye çalışan ailenin varisi İpek (Biran Damla Yılmaz) ile kesişir.

Çekirdek ailesinden daha fazlasına sahip çıkanların hikayesi ‘Kopuk’un karakterleri de dikkat çekiyor. 

Ferhan/Orhan - Kaan Yıldırım

Anne ve babasını kaybettikten sonra Tarlabaşı'nda tek başına büyüyen Ferhan, mahallesinde başka hiçbir çocuğun aynı yokluğu çekmemesi için hak etmeyenlerden aldıklarıyla bütün çocukları okutup büyütür, onlara ağabeylik yapar. Mahallesinde yaşanan kötü bir olaydan sonra ise hak edenlerin cezasını çekmesi için avukat Orhan olmaya karar verir.

Müjde - Seray Kaya

Annesini kaybettikten sonra kardeşi ile babası Ziya’nın yanına İstanbul’a gelen Müjde, saf ve temiz kalpli biridir. Babasının işlerinden hoşnut olmasa da ses çıkarmaya hakkı yoktur. Kimseyi tanımadığı Tarlabaşı’nda yalnızca Ferhan’dan etkilenmiştir.

İpek - Biran Damla Yılmaz

Kasaylar’ın tek varisi. Kendisinin sadece soyadından ibaret olmadığını kanıtlamak ve adaletsizliğe karşı gelmek için avukat olmuştur. Babası gibi sevdiği Sina’nın karanlık işlerinden bihaberdir.

Bili - Edip Tepeli

Tarlabaşı sokaklarında Ferhan ile beraber büyümüştür. Ferhan ile birbirlerinin her zaman arkalarını kollamışlardır. Sağır olduğu için en büyük meziyeti dudak okumasıdır.

Esat - Sarp Akkaya

İpek’in çalıştığı hukuk bürosunun en yetkili avukatıdır. Bumin’in sağ kolu aynı zamanda da Sina Kasay’ın işleriyle ilgilenen kişidir. Egosu yüksektir ama işinin ehlidir.

Sina - Ahmet Mümtaz Taylan

Zeki ve sofistike bir iş adamı olan Sina Kasay, ağabeyi Sergen Kasay öldüğünden beri Kasay Holding’in tek yöneticisidir. Mizacı sert bir adam olmasına rağmen tehditlerini bile kibarca, üstü kapalı yapar. Ulaşılması zor, saygı duyulan bir adamdır. Tek yumuşak karnı sevdiği kadın ve kızı gibi gördüğü İpek’tir.

Ziya - Kadir Çermik

Tarlabaşı’ndaki tüm adi suçlar onun işidir. Mahalledeki gençlerin hayatını gasp eden bir düzen kurmuştur ve onları pis işlerinde çalıştırmaktadır. Sina’nın mahalleyi ele geçirmek için kullandığı maşadır.

Azra -Beren Gökyıldız

Dedesine bir başına bakan, Ferhan’ı çok seven ve ekibine dahil olmak isteyen mahallenin genç kızıdır.

Yorumlar (0)