"Tiyatro her şeye rağmen devam edecektir"

DİZİ 02.02.2021, 16:19 03.02.2021, 10:28
"Tiyatro her şeye rağmen devam edecektir"

TRT 1 ekrana gelen Gönül Dağı’na son bölümde katılan Ruhi Sarı, samimi açıklamalarda bulundu. Dizi teklifleri geldiğinde öncelikle senaryoya baktığını, işin kalitesinin sizi oraya çektiğini kaydeden Sarı şöyle dedi: “Başarılı bir işten teklif gelince mutlu olursunuz, ben de çok mutlu oldum. İlk set günüm de çok enteresan bir tesadüfle bütün ekibin var olduğu bir güne denk geldi.

Neredeyse tüm oyuncuların karşısında bir sahne oynama durumum vardı ama ekip o kadar güzel karşıladı ki beni, o günün sabahında daha ilk merhaba deyişimizle birlikte kahvaltıdan sete varana kadar bütün oyuncu arkadaşlarımla her şey çok güzel ilerledi.

Birçoğunu tanıyordum zaten sadece genç oyuncularla daha önceden tanışmamıştık ama onlar bile o kadar güzel karşıladılar ki beni, işim çok da zor olmadı. Yeni katılan bir oyuncu gibi değil de sanki en başından beri varmışım gibi hissettim. Bunda tabii teknik ekibin de katkısı büyüktü. İyi ki böyle bir ekibin içindeyim. Çünkü yaptığım iş, oynadığım karakter, hikaye ve bu güzel insanlarla bir arada olmak beni mutlu ediyor. Umarım uzun soluklu olur…”

Daha önce Eskişehir’e tiyatro turneleriyle her yıl iki üç kez geldiğini ancak Sivrihisar’ı ilk kez gördüğünü belirten Ruhi Sarı, Gönül Dağı çekimlerinin gerçekleştirildiği Sivrihisar’ın çok güzel bir kasaba olduğunu, mutlaka gezilip görülmesi gerektiğini söyledi.

Pandeminin özellikle tiyatroya büyük darbe vurduğunu, kapanma aşamasına gelmiş tiyatroların bulunduğunu ifade eden Sarı; "Uzun süredir tiyatrolar maalesef kapalı. Kapanma aşamasına gelmiş tiyatrolar var, kapatan tiyatrolar var. Sadece oyuncular olarak düşünmemek lazım tiyatroyu. Tiyatronun birçok çalışanı var, dekorcusu, kostümcüsü, yer göstericisi, salon çalışanları, sahne amirleri birçok emekçisi var. Bu arkadaşlarımız yevmiye ile çalışan meslektaşlarımız olduğu için tiyatrolar kapanınca çok zor günler geçiriyorlar. Benim de iki oyunum vardı, ikisi de durdu. Hatta bir oyunum daha vardı pandemide bitti artık oynayamayacağız.

Diğer iki oyunun da kaderi ne olacak bilmiyoruz, pandemiden sonra göreceğiz. Tiyatro her zaman ayakta durmayı başarmış bir kurumdur. Bu pandeminin yarattığı sorunların da üstesinden gelir, yine ayakta duracaktır. Ve salonlar yine seyirciyle dolacaktır. Tiyatro her şeye rağmen devam edecektir.” diyor.

Yorumlar (0)