32. Abu Dabi Uluslararası Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu Türkiye oldu

DÜNYA 11.05.2023, 15:29
32. Abu Dabi Uluslararası Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu Türkiye oldu

22-28 Mayıs tarihleri arasında Abu Dabi Ulusal Fuar Merkezi'nde 32. kez gerçekleşecek Abu Dabi Uluslararası Kitap Fuarı, bu sene Türkiye Cumhuriyeti'ni Onur Konuğu olarak ağırlıyor. Türkiye ile Arap dünyası arasında uzun yıllara dayanan tarihi ve kültürel bağların yeniden keşfedileceği fuarda, Onur Konuğu programı kapsamında gerçekleşecek bir dizi atölye çalışması, söyleşi ve etkinlik, Türk şiirini, edebi çevirileri, çocuk kitaplarını ve Türk mutfağını tanıtacak.

Fuar, Onur Konuğu Türkiye Programı’yla, Türkiye ve Arap dünyası arasındaki kültürel alışveriş üzerine çok yönlü tartışma ve söyleşilere yer vererek farklı coğrafyalar ve kültürler arasındaki diyaloğu güçlendirmeyi amaçlıyor. Fuarda, çeşitli paneller ve atölye çalışmalarında ziyaretçiler, Ahmet Ümit, Beşir Ayvazoğlu, Nermin Yıldırım, Ömer Erdem, ve Sunay Akın gibi Türkiye’yi temsil edecek yazar ve şairlerin yanı sıra yazar ve edebiyat araştırmacısı Kayahan Özgül, Tarih ve Türk Çalışmaları Profesörü Cemal Kafadar, Arap Dili Profesörü ve Edebiyat Çevirmeni Mehmet Hakkı Suçin ve Arap Dili Profesörü ve Edebiyat Çevirmeni Memduh en-Nebi gibi önde gelen akademisyen ve fikir önderlerini dinleme fırsatı bulacaklar.

Fuarda, Türk mutfağının zengin mirasını ve edebiyatla olan bağlarını vurgulamak amacıyla ünlü Türk yazarların, uzman tarihçilerin ve şeflerin katılacağı bir dizi tartışma ve interaktif atölye çalışmalarının yanı sıra, illüstrasyondan animasyona uzanan yolculuğa odaklanan çocuk ve genç yetişkin edebiyatı ve illüstrasyon üzerine alanında uzman çizerlerin katılımıyla bir panel de gerçekleştirilecek.

Abu Dabi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Abu Dabi Arapça Dil Merkezi (ALC) tarafından düzenlenen kitap fuarı, BAE'nin 2023'ü 'Sürdürülebilirlik Yılı' ilan etmesi sebebiyle bu edisyonunda sürdürülebilirlik konusuna odaklanıyor. Orta Doğu'nun özgün edebi ve kültürel mirasını vurgulamayı ve yayıncılar arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefleyen, 7 gün boyunca devam edecek fuarda, yayıncılık dünyasındaki küresel sürdürülebilirlik çalışmalarını öne çıkaran çok sayıda inisiyatif, etkinlik ve seminer ziyaretçileri bekliyor.

Yorumlar (0)