Rose McGowan yönetmen Alexander Payne’i cinsel istismarla suçladı

DÜNYA 19.08.2020, 12:17
Rose McGowan yönetmen Alexander Payne’i cinsel istismarla suçladı

Rose McGowan, 15 yaşındayken, “Sideways” ve “Nebraska” gibi filmlerle tanınan yönetmen Alexander Payne’in cinsel istismarına uğradığını açıkladı.

FilmLoverss’ın IndieWire’dan aktardığı habere göre, yaşadıklarını anlatarak Harvey Weinstein’ın geç de olsa suçlarının cezasını çekmesine vesile olan oyuncu Rose McGowan, zaman zaman tartışma yaratan açıklamalara imza atsa da #MeToo hareketinin sembol isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

Hollywood’daki cinsel istismar olaylarının gizli kalmasına zemin hazırlayan çarpık düzenin değişmesi için mücadele veren McGowan, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yönetmen Alexander Payne‘i cinsel istismarla suçladı.

Twitter’dan yaptığı açıklamada “Beni oturttun ve Showtime kanalı için farklı bir isimle çektiğin erotik filmi izlettin. Silverlake’teki daireni hâlâ hatırlıyorum. Hâlin vaktin yerinde. Sonrasında beni bir sokağın köşesinde bıraktın. 15 yaşındaydım” ifadeleri kullanan Rose McGowan, Payne’in kariyerini mahvetmek gibi bir niyeti olmadığını, sadece kabul ve özür beklediğini söyledi.

Yorumlar (0)